Κιμ Γιονγκ Ουν: Επικρίνει τους Βορειοκορεάτες αξιωματούχους για την αντιμετώπιση της COVID-19


Κιμ Γιονγκ Ουν: Οκτώ ακόμη θάνατοι και σχεδόν 393.000 νέοι πυρετοί αναφέρθηκαν τη Δευτέρα Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν επέκρινε τους αξιωματούχους της χώρας για τους αργούς χρόνους παράδοσης φαρμάκων και έδωσε εντολή στο στρατιωτικό προσωπικό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς ο κορωνοϊός έχει μολύνει 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους με πυρετό και έχει σκοτώσει 50 μέσα σε λίγες μέρες. Περισσότεροι από 560.000 Βορειοκορεάτες βρίσκονται σε απομόνωση λόγω του πυρετού, ο οποίος έχει μολύνει γρήγορα ανθρώπους μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ από τα τέλη Απριλίου, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τη Δευτέρα, αναφέρθηκαν ακόμα οκτώ θάνατοι και σχεδόν 393.000 νέα κρούσματα πυρετού, σύμφωνα με το αρχηγείο αντιμετώπισης ιών έκτακτης ανάγκης του Βορρά. Παραμένει ασαφές πόσα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν ως COVID-19, αλλά η χώρα φέρεται να στερείται των προμηθειών δοκιμών που απαιτούνται για την επιβεβαίωση λοιμώξεων από ιούς σε μεγάλες ποσότητες.

Η χώρα έχει θέσει σε καραντίνα άτομα με συμπτώματα σε καταφύγια ως την πιο αξιόπιστη στρατηγική μετριασμού της COVID-19.

Τα 26 εκατομμύρια άνθρωποι της Βόρειας Κορέας πιστεύεται ότι δεν είναι εμβολιασμένα κατά του κορωνοϊού, αν και οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα προσφερθούν να στείλουν εμβόλια στον βόρειο γείτονά τους.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει κάνει καμία ένδειξη για το εάν σκοπεύει να αποδεχθεί την προσφορά.

Ο Κιμ κάλεσε κυβερνητικούς και υγειονομικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια συνάντησης την Κυριακή με το Πολιτικό Γραφείο του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με αυτό που ισχυρίζεται ότι ήταν μια κακή απάντηση στην πανδημία.

Είπε ότι υπάρχει αποτυχία να παραδοθούν έγκαιρα προμήθειες φαρμάκων στα φαρμακεία λόγω της «ανεύθυνης» εργασιακής τους στάσης και της ελλιπούς οργάνωσης, σύμφωνα με το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Το Πολιτικό Γραφείο είχε στείλει έκτακτη εντολή για άμεση διανομή κρατικών φαρμάκων και τα φαρμακεία να παραμένουν ανοιχτά για 24 ώρες το 24ωρο.

Ο Κιμ, ωστόσο, είπε ότι αυτά τα μέτρα δεν εφαρμόζονταν σωστά.

Διέταξε τις ιατρικές μονάδες του στρατού του να αρχίσουν να σταθεροποιούν την προμήθεια φαρμάκων στην Πιονγκγιάνγκ, ανέφερε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων KCNA.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου πραγματοποίησαν επιτόπιες επιθεωρήσεις σε φαρμακεία σε μια συνοικία της Πιονγκγιάνγκ μετά τη συνάντηση την Κυριακή, όταν ο Κιμ παρατήρησε ότι τα περισσότερα από τα καταστήματα στην περιοχή ήταν σε κακή κατάσταση και δεν είχαν άφθονους αποθηκευτικούς χώρους. Κατακεραύνωσε επίσης ορισμένους φαρμακοποιούς επειδή δεν φορούσαν σωστά λευκές ρόμπες.

Η Βόρεια Κορέα παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι η χώρα είχε υποστεί ξέσπασμα COVID-19, η πρώτη φορά μιας τέτοιας παραδοχής από την έναρξη της πανδημίας. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας απροσδιόριστος αριθμός ατόμων είχε βρεθεί θετικός στην παραλλαγή του κορωνοϊού όμικρον. Η χώρα επέβαλε lockdown και ο Κιμ έδωσε εντολή στους αξιωματούχους της δημόσιας υγείας να εντοπίσουν άτομα με πυρετό προκειμένου να τα απομονώσουν.

Αν και αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα είχε αναγνωρίσει δημοσίως ξέσπασμα του ιού, αυτός ο ισχυρισμός αμφισβητήθηκε ευρέως ακόμη και με τις αυστηρές συνοριακές πολιτικές της χώρας και τις καραντίνες μεγάλης κλίμακας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ