Κύπρος: Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση η υγεία της υπουργού Εργασίας – Ιατρικό ανακοινωθέν


Ζέτα Αιμιλιανίδου: Η ανακοίνωση για την υγεία της

Το Yπουργείο Yγείας της Κύπρου εξέδωσε νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της υπουργού εργασίας της χώρας, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Η ανακοίνωση για την υγεία της

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, σε καταστολή, μετά από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο «Υγεία» στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με αεροασθενοφόρο στην Ελλάδα και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω σοβαρής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Η κατάσταση της θεωρείται κρίσιμη και θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η μεταφορά στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, 15 Μαΐου, η υπουργός Εργασίας της Κύπρου, Ζέτα Αιμιλιανίδου, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο Συγκεκριμένα υπέστη ανεύρυσμα εγκεφαλικής αορτής και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

«Με λύπη είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω ότι η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, υπέστη χθες βράδυ ανεύρυσμα εγκεφαλικής αορτής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Μάριος Πελεκάνος.

Η υπουργός εισήχθη αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία και εν συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Αναφέρεται πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας της και εκφράζει τις θερμότερες του ευχές για ταχεία ανάρρωση.

«Στην Υπουργό Εργασίας, στην αγαπητή μου Ζέτα, η οποία αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσει και αυτή τη δοκιμασία», αναφέρει ο Πρόεδρος σε ανάρτησή του στο twitter.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ