Τουρκία: Σύλληψη τριών μελών του Ισλαμικού Κράτους που ετοίμαζαν επίθεση


Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη στα βορειοδυτικά της χώρας τριών πολιτών που θεωρούνται ύποπτοι ότι είναι μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και προετοίμαζαν επίθεση αυτοκτονίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ομάδες της Διεύθυνσης αντιτρομοκρατίας συνέλαβαν τρεις ξένους πολίτες στην Μπούρσα, στα βορειοδυτικά της χώρας, ως ύποπτους ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος και ότι προετοίμαζαν επίθεση αυτοκτονίας.

Δεν διευκρινίστηκε η εθνικότητά τους.

Αρκετές επιθέσεις διαπράχθηκαν το 2015 και το 2016 στην Τουρκία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το ΙΚ ή η Άγκυρα απέδωσε στην τζιχαντσιτκή οργάνωση.

Τον Ιανουάριο του 2016 ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα σε μια ομάδα Γερμανών τουριστών, σκοτώνοντας 12 μεταξύ αυτών.

Οι τουρκικές αρχές είχαν δηλώσει ότι ο καμικάζι ήταν ένας 28χρονος Σύρος, μέλος του ΙΚ, αλλά η οργάνωση αυτή δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για την επίθεση.

Το ΙΚ ωστόσο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην ντισκοτέκ Reina της Κωνσταντινούπολης που είχε προκαλέσει τον θάνατο 39 ανθρώπων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2017.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ