Πρώην Σύμβουλος του Μπάιντεν: Απορρίπτει την προειδοποίηση του Λευκού Οίκου για αριθμούς κρουσμάτων από το φθινόπωρο


Πρώην Σύμβουλος του Μπάιντεν: Ο πρώην σύμβουλος του Μπάιντεν για την Covid απορρίπτει την προειδοποίηση του Λευκού Οίκου για αριθμούς υποθέσεων: «Βασισμένο στη σκόνη pixie» «Νομίζω ότι αυτή ήταν μια στιγμή μαστιγίου για το κοινό» Το πρώην μέλος του  συμβουλίου του προέδρου Μπάιντεν για την COVID-19, Μάικλ Όστερχολμ, έριξε νερό στους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου από τις αρχές αυτού του μήνα ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δουν έως και 100 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα με τον αναλυτή του CNN, Peter Bergen, ο Osterholm περιέγραψε την πρόβλεψη του Λευκού Οίκου ως “στιγμή μαστιγίου” θεωρώντας ότι συγκρούεται με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που πλέον συνιστούν μόνο τη χρήση μάσκας στη δημόσια συγκοινωνία, αντί να δηλώνουν ότι πρέπει να απαιτείται.

«Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη αποσύνδεση μεταξύ του Λευκού Οίκου που πρόσφατα προβλέπει έως και 100 εκατομμύρια κρούσματα το φθινόπωρο και νωρίτερα αυτόν τον μήνα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ κάνουν μόνο μια σύσταση σχετικά με τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς», ρώτησε ο Μπέργκεν στον Όστερχολμ κατά τη διάρκεια  συνέντευξης.

“Ναι, νομίζω ότι αυτή ήταν μια στιγμή για το κοινό για την Covid-19. Είχατε επίσης τη δήλωση που έγινε πρόσφατα λέγοντας ότι βρισκόμαστε στην αρνητική πλευρά της πανδημίας”, απάντησε ο Osterholm, αναφερόμενος σε δήλωση του Απριλίου του Δρ. Anthony Fauci ότι οι ΗΠΑ ήταν «σίγουρα» «έξω από την πανδημική φάση» της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ο Φάουτσι αργότερα αποχώρησε από τα σχόλιά του, εμφανιζόμενος σε ένα podcast του NPR για να πει στους Αμερικανούς ότι η πανδημία «δεν τελείωσε».

“Το σχόλιό του ερμηνεύτηκε προφανώς από τους περισσότερους ότι σημαίνει πως η πανδημία είχε τελειώσει. Αντιλαμβάνομαι ότι αναφερόταν στο γεγονός ότι έχουμε ξεφύγει από τη μεγάλη αιχμή των κρουσμάτων αυτή τη στιγμή, κάτι που είναι αλήθεια”, είπε ο Όστερχολμ.

“Από την άλλη πλευρά, δεν έχω δει δεδομένα που να υποστηρίζουν την πιθανότητα μιας φθινοπωρινής ή χειμερινής αύξησης στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα 100 εκατομμύρια περιπτώσεις.

Κανείς δεν πρέπει να κάνει αυτού του είδους τη δήλωση χωρίς να παρέχει τις υποθέσεις πίσω από αυτόν τον αριθμό”, πρόσθεσε.

Ο Osterholm υποστήριξε ότι τέτοιοι αριθμοί κρουσμάτων ήταν μια πιθανότητα, αλλά ότι ήταν “πιο πιθανό” να συμβούν εάν εμφανιστεί μια νέα, πιο μολυσματική παραλλαγή που θα μπορούσε να αποφύγει την “υφιστάμενη ανοσολογική προστασία”. “Οποιοδήποτε μόντελινγκ φαίνεται πέρα ​​από 30 ημέρες βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σκόνη pixie.

Ανησυχώ ότι ο Λευκός Οίκος έχει ξεπεράσει τα σκι του σε αυτό”, είπε, προτού συνεχίσει να εκφράζει την υποστήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο Όστερχολμ αργότερα φάνηκε να επικρίνει όσους παρακολούθησαν το Δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένου του Μπάιντεν, εξηγώντας ότι αν και δεν είχε προσκληθεί, δεν θα είχε παρευρεθεί αν ήταν προσκεκλημένος. «Ήταν το δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου ένα ατύχημα που περίμενε να συμβεί;» ρώτησε ο Μπέργκεν. “Ω, απολύτως, ήταν. Και δεν είναι μόνο το δείπνο των ανταποκριτών. Είναι όλα τα πάρτι γύρω από αυτό”, είπε ο Osterholm.

Ο Osterholm αργότερα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι προετοιμασμένες για την επόμενη πανδημία, επικαλούμενος το χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης των Αμερικανών στη δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένου του CDC, της συζήτησης του Κογκρέσου για τη χρηματοδότηση του κορωνοϊού και ενός ιατρικού τομέα με περιορισμένο προσωπικό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ