Καιρός: Νύχτα αγωνίας στην πολύπαθη Ευβοία – Αγνοείται άνδρας στη Δίρφυ – Πλημμύρες και καταστροφές


Καιρός: Νύχτα αγωνίας στην Ευβοία όπου αγνοείται άνδρας που χάθηκε στο δάσος στος βουνό της Δίρφυς – Πλημμύρισαν σπίτια στη Βόρεια Εύβοια, «ποτάμια» οι δρόμοι

Η Βόρεια Εύβοια βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο έλεος της κακοκαιρίας καθώς σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα μετά την σημερινή σφοδρή βροχόπτωση.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται ξανά η Βόρεια Εύβοια, το βράδυ της Τετάρτης όπου ήδη σημειώνονται βροχές και καταιγίδες δημιουργώντας και πάλι σοβαρά προβλήματα.

Ο καιρός παρουσίασε ραγδαία μεταβολή από το απόγευμα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και αύριο με έντονες καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Η κακοκαιρία χτυπάει ξανά την πολύπαθη Βόρεια Εύβοια, συγκεκριμένα όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με τους τεράστιους όγκους βροχής να μεταφέρουν αντικείμενα και πέτρες.

Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, η επικράτηση πολύ ενισχυμένων ανέμων βορείων διευθύνσεων και η πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Πέμπτη.

Αγνοείται άνδρας στο βουνό της Δίρφυς

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία μετά την εξαφάνιση ενός άνδρα στο βουνό της Δίρφυς στην Εύβοια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο άνδρας μετά τις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης επικοινώνησε με την Πυροσβεστική ζητώντας βοήθεια καθώς, καθώς είπε ότι χάθηκε στο δάσος. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της ΠΥ Χαλκίδας και του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών.

Ισχυρές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο καθώς και περιπολικό του ΑΤ Διρφύων Μεσσαπίων για να τον αναζητήσουν.

Όπως αναφέρει το eviathema.gr, η ορατότητα στο σημείο είναι πολύ δύσκολη λόγο ομίχλης ενώ υπάρχει και έντονη βροχόπτωση.

Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ κινητοποιήθηκε και η 7η ΕΜΑΚ, της οποίας άνδρες σπεύδουν να συνδράμουν στην επιχείρηση εντοπισμού του άνδρα.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στην Αττική νωρίς το πρωί με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος με τους ανέμους να πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 13 και 22 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί και στην Εύβοια με γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ