Βόρεια Κορέα: Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα εν μέσω έξαρσης της Covid-19


Η Βόρεια Κορέα ανέφερε σήμερα 262.270 επιπλέον ύποπτα κρούσματα COVID-19 καθώς το πλήθος των κρουσμάτων πανδημίας πλησίασε τα 2 εκατομμύρια. Αυτό συμβαίνει μια εβδομάδα αφότου η χώρα αναγνώρισε το ξέσπασμα και προσπάθησε να επιβραδύνει τις μολύνσεις στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό της. Η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την περαιτέρω επιδείνωση της εύθραυστης οικονομίας της, αλλά το ξέσπασμα θα μπορούσε να είναι χειρότερο από ό,τι αναφέρεται επίσημα. Άλλωστε η χώρα δεν διαθέτει τεστ ιού και άλλους πόρους υγειονομικής περίθαλψης και μπορεί να υποδηλώνει θανάτους για να αμβλύνει τον πολιτικό αντίκτυπο στον αυταρχικό ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τα κεντρικά γραφεία κατά των ιών της Βόρειας Κορέας ανέφεραν έναν επιπλέον θάνατο, αυξάνοντας τον απολογισμό σε 63, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ασυνήθιστα μικρός σε σύγκριση με τον ύποπτο αριθμό μολύνσεων από κορωνοϊό. Το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας ανέφερε ότι περισσότεροι από 1,98 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρρωστήσει με πυρετό από τα τέλη Απριλίου. Οι περισσότεροι πιστεύεται ότι έχουν COVID-19, αν και έχουν επιβεβαιωθεί μόνο μερικές λοιμώξεις από παραλλαγή όμικρον. Τουλάχιστον 740.160 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Το ξέσπασμα της Βόρειας Κορέας έρχεται εν μέσω μιας προκλητικής σειράς επιδείξεων όπλων, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης δοκιμής διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, τον Μάρτιο. Οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι το ξέσπασμα της COVID-19 θα επιβραδύνει την αιχμή του Κιμ με στόχο να πιέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποδεχθούν την ιδέα του Βορρά ως πυρηνική δύναμη και να διαπραγματευθούν οικονομικές παραχωρήσεις και παραχωρήσεις ασφαλείας από θέση ισχύος. Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό ότι είχε κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα για δυόμισι χρόνια, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τις πρώτες μολύνσεις από την COVID-19 στις 12 Μαΐου και έχει περιγράψει μια ταχεία εξάπλωση από τότε.

Ο Κιμ χαρακτήρισε το ξέσπασμα “μεγάλη αναταραχή”, επέπληξε τους αξιωματούχους που άφησαν τον ιό να εξαπλωθεί και περιόρισε τη μετακίνηση ανθρώπων και προμηθειών μεταξύ πόλεων και περιοχών. Οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν για να βρουν άτομα με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 που στη συνέχεια στάλθηκαν σε καραντίνα – η κύρια μέθοδος περιορισμού της επιδημίας, καθώς η Βόρεια Κορέα έχει έλλειψη ιατρικών προμηθειών και μονάδων εντατικής θεραπείας που μείωσαν τις νοσηλείες και τους θανάτους COVID-19 σε άλλα έθνη. Εικόνες από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν εργαζόμενους στον τομέα της υγείας με στολές hazmat να φρουρούν τους κλειστούς δρόμους της Πιονγκγιάνγκ, να απολυμάνουν κτίρια και δρόμους και να παραδίδουν τρόφιμα και άλλες προμήθειες σε πολυκατοικίες.

Παρά τον τεράστιο αριθμό ασθενών και τις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν μεγάλες ομάδες εργαζομένων που συνεχίζουν να συγκεντρώνονται σε αγροκτήματα, εγκαταστάσεις εξόρυξης, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και εργοτάξια. Οι ειδικοί λένε ότι η Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να αντέξει ένα lockdown που θα παρεμπόδιζε την παραγωγή σε μια οικονομία που έχει ήδη σπάσει από κακοδιαχείριση, ακρωτηριάζοντας τις κυρώσεις υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις φιλοδοξίες του Κιμ για τα πυρηνικά όπλα και το κλείσιμο των συνόρων της πανδημίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ