3ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Οι στόχοι του Νίκου Ανδρουλάκη περιλαμβάνουν το όλον κόμμα


Να λάβει την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται για να μπει δυναμικά στην τελική ευθεία πριν της εκλογές, επιδιώκει μέσω του του 3ου Συνέδριου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρούλακης.

Στόχος του προέδρου δεν είναι άλλος, παρά το να καταφέρει να συσπειρώσει, αλλά και να ικανοποιήσει όλες τις πτέρυγες του κόμματος, κάτω από τη δική του ηγεσία.

Η μεγάλη ώρα για τη Χαριλάου Τρικούπη, έφτασε. Ο τρίτος και τελευταίος σταθμός στην πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00, στο κλειστό στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ με κεντρικό σύνθημα: «Η Κοινωνία στο Προσκήνιο» – «Ένας ουσιαστικός πολιτικός σταθμός στην δυναμική πορεία του Κινήματος από τον Δεκέμβριο», όπως σημειώνουν τα στελέχη του κόμματος.

Πρόεδρος του Συνεδρίου θα είναι ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, ένα πρόσωπο με αντιδικτατορική δράση και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξε μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής τον Σεπτέμβρη του 1974. Και αυτό έχει τη σημασία του και σχετίζεται άμεσα με τη βασική πολιτική στόχευση.

Στόχος η συσπείρωση

Τα βλέμματα όλων, όπως είναι λογικό, θα είναι στραμμένα στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όλους. Ότι το κόμμα τους, που τόσο δύσκολα πέρασε την τελευταία δεκαετία, αποτελεί το «κοινό σπίτι» όλων των πτερύγων.

Όσων έφυγαν την περίοδο των μνημονίων και απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των «εκσυγχρονιστών» που ακολούθησαν το «φιλελεύθερο αφήγημα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά εν τέλει βρέθηκαν να παρακολουθούν μία σκληρή και κλασική Δεξιά. Με απλά λόγια, θέλει να μιλήσει στην «ψυχή» των παλαιών στελεχών και ψηφοφόρων, πραγματοποιώντας, παράλληλα, κάλεσμα και στη νέα γενιά.

Αυτός ήταν και λόγος που τις προηγούμενες ημέρες είχε επικοινωνία με τους πρώην προέδρους Κώστα Σημίτη και Βαγγέλη Βενιζέλο, καθώς και με άλλα ιστορικά στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος, το οποίο μεσουράνησε στην πολιτική ζωή της χώρας. Γι αυτό και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο σημερινός χαιρετισμός του πρώτου, αλλά και οι αυριανές ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο χαιρετισμός του Κόστα

Το συνέδριο του Κινήματος θα χαιρετήσουν με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ΓΓ του Partito Democratico, Ενρίκο Λέττα, η πρόεδρος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Κριστίνα Ναρμπόνα, ο συμπρόεδρος του SPD Λαρς Κλίνγκμπαιλ και η πρόεδρος των Σλοβένων Σοσιαλιστών Τάνια Φαγιόν.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το μήνυμα του Αντόνιο Κόστα είναι αυτό που θα απασχολεί τους περισσότερους. Τόσο εξαιτίας των στενών σχέσεων που είχε αναπτύξει με τον Αλέξη Τσίπρα κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και γιατί αποτελεί το «πρότυπο» όλων των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, με την πρόσφατη επιτυχία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του Κόστα δεν θα αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, αφού θα είναι «πολύ ΠΑΣΟΚ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Στο συνέδριο θα παραστούν η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ , ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Σεργκέι Στάνισεφ και αντιπροσωπείες του γερμανικού SPD, της ΕΔΕΚ και του ρουμανικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Εκπρόσωποι κομμάτων και εκπλήξεις

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών, το λόγο θα πάρουν και οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που έχουν προσκληθεί. Εκ μέρους της ΝΔ, θα παραβρεθεί ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. O ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο. Εκ μέρους του ΚΚΕ το Συνέδριο θα χαιρετήσει ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του ΜέΡΑ25, ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Κώστας Χρυσόγονος και ο Γιάννης Πανούσης αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες στην ολομέλεια του Συνεδρίου.

Θεματικά τραπέζια

Ο επικεφαλής του In Social κ. Νίκος Χριστοδουλάκης και ο σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επί οικονομικών θεμάτων κ. Ηλίας Κικίλιας θα αναλύσουν στην ολομέλεια το προγραμματικό πλαίσιο που έχουν επεξεργαστεί και ήδη είναι αναρτημένο προς διαβούλευση με τους πολίτες στην ψηφιακή πύλη του Κινήματος digitalsociety.gr

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν πολιτικές θεματικές συζητήσεις (workshops).

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Κοινωνική Κατοικία, θέμα που έβαλε στη δημόσια ατζέντα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ομιλητές θα είναι η κα. Μαρίνα Γκονσάλβες Υφυπουργός Υποδομών υπεύθυνη για την Κοινωνική Στέγη στην Πορτογαλία και η κα. Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση & Πρόεδρος High Level Group ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, πρώην Επίτροπος και Υπουργός.

Θεματικό τραπέζι διοργανώνεται για το Ταμείο Ανάκαμψης με ομιλητές τον κ. Γιάννη Καλογήρου, Ομότιμο Καθηγητή Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής ΕΜΠ και τον κ. Φίλιππο Σαχινίδη, πρώην Υπουργό Οικονομικών, καθώς και για την αντιστροφή του Brain Drain.

Η τελευταία μέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με ομιλίες στην ολομέλεια τις πρωινές ώρες αλλά και ψηφοφορίες για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Παράλληλα, θα λαμβάνει χώρα workshop για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και την Ψηφιακή Μετάβαση, ενώ σε ειδικό περίπτερο θα δίνονται πληροφορίες για την ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος digitalsociety.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ