Δίκη Λιγνάδη: Αποβλήθηκε η πολιτική αγωγή για τον τρίτο καταγγέλλοντα


Η έδρα του δικαστηρίου αποφάσισε ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

Την αποβολή του συνηγόρου του τρίτου φερόμενου θύματος του Δημήτρη Λιγνάδη, από την υποστήριξη της κατηγορίας αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η έδρα του δικαστηρίου αποφάσισε ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν δίνει το παρών στη δικαστική αίθουσα για να καταθέσει, αλλά κυρίως για να επιβεβαιώσει το e-mail με το οποίο ορίζει τον Γιάννη Βλάχο ως δικηγόρο.

Ο εντοπισμός του, παρά τη διαταγή για βίαιη προσαγωγή του, δεν κατέστη εφικτός από τις αρχές.

«Δεν θα είχε τεθεί ζήτημα αν το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν παρών», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, με το δικαστήριο να υιοθετεί την πρόταση του εισαγγελέα.

Νωρίτερα, εξετάστηκε από την Πολιτική Αγωγή το τέταρτο φερόμενο θύμα του σκηνοθέτη, που έκανε λόγο για μία διάθεση επιβολής και κυριαρχίας του κατηγορούμενου πάνω του.

Πολιτική Αγωγή: Σας ήθελε για καθαρίστρια; Για σεξουαλικό παιχνίδι, για βοηθό στις οντισιόν; Γιατί σας ήθελε, συγκάτοικο; Να μαγειρεύετε;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε αντάλλαγμα, ο άνθρωπος αυτός στην αρχή ήταν ευγενικός απέναντί μου. Δεν φαινόταν να θέλει ανταλλάγματα. Άλλαξε μέσα σ’ αυτό το διάστημα. Μετά από αυτό η αίσθηση ήταν ότι κυριαρχούσε πάνω μου.

Ο μάρτυρας επανέλαβε και στη σημερινή κατάθεση ότι ένιωθε έντονα το αίσθημα της ενοχής, εξηγώντας πως κατηγορουσε τον εαυτό του για τον βιασμό του.

«Μονίμως η αίσθηση που είχα ήταν ότι εγώ το προκάλεσα. Όταν αρνήθηκα τον στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο τα κατάφερα γιατί είχα περάσει πολλές στιγμές κακοποίησης στο παρελθόν και δεν άντεχα άλλο αυτό το πράγμα. Ο τρόπος που μου επιβαλλότανκαι τις δύο φορές, έδειχνε ότιεπιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχι εμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ