Αθλητισμός: Οι ειδικοί συστήνουν περισσότερη άσκηση για ασθενείς με οστεοπόρωση [vid]


Εκατομμύρια άτομα με οστεοπόρωση δεν πρέπει να φοβούνται να ασκούνται τακτικά, λένε οι ειδικοί σε οδηγίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της υγείας των οστών, στη μείωση του κινδύνου πτώσεων και στη βελτίωση της στάσης του σώματος. Η πάθηση, η οποία εξασθενεί τα οστά και τα κάνει πιο πιθανό να σπάσουν, επηρεάζει περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και περισσότερα από 150 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί είναι ο σπασμένος καρπός, το ισχίο και τα οστά της σπονδυλικής στήλης. Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι λαμβάνουν νοσοκομειακή περίθαλψη για κατάγματα κάθε χρόνο στο NHS ως αποτέλεσμα της οστεοπόρωσης.

Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει καμία οδηγία στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την ατόμων με οστεοπόρωση. Σχετικές συστάσεις έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά, αλλά θεωρούνται ακόμη προκαταρκτικές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τακτική άσκηση ενισχύει τα οστά, μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων και πτώσεων και βελτιώνει τη στάση του σώματος, καθώς και ενισχύει τη συνολική ψυχική και σωματική υγεία. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό τα άτομα με οστεοπόρωση να ασκούνται τακτικά.

Όμως, η αβεβαιότητα σχετικά με το είδος της σωματικής δραστηριότητας που είναι ασφαλής, ιδιαίτερα αργότερα στη ζωή ή όταν τα οστά έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά, έχουν δημιουργήσει συγχύσεις στην ιατρική κοινότητα ως προς το ποιες ασκήσεις να συστήσουν στους ασθενείς. Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση, μια διεπιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων εξέτασε τα υπάρχοντα στοιχεία και βασίστηκε στην κλινική γνώση και τη γνώμη των ασθενών για να εκδώσει συστάσεις για τη μεγιστοποίηση της υγείας των οστών με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του κινδύνου κατάγματος. Οι συστάσεις εγκρίθηκαν από τη Βασιλική Εταιρεία Οστεοπόρωσης και δημοσιεύτηκαν στο British Journal of Sports Medicine.

Σύμφωνα με αυτές: τα άτομα με την πάθηση θα πρέπει να ακολουθούν μια ρουτίνα άσκησης που εστιάζει στη μυϊκή ενδυνάμωση δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα και σύντομες εκρήξεις μέτριων δραστηριοτήτων, όπως τζόκινγκ, αερόμπικ ή Zumba. τις περισσότερες μέρες. Και για όσους έχουν υποστεί προηγουμένως κάταγμα σπονδύλου ή που είναι αδύναμοι/ηλικιωμένοι, οι ειδικοί συνιστούν να κάνουν άσκηση χαμηλότερου αντίκτυπου – έως και γρήγορο περπάτημα για 20 λεπτά την ημέρα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ