CDC: Συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών


CDC: Η σύσταση του CDC για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών να λάβουν το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer BioNTech COVID-19 έρχεται καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την Πέμπτη συνέστησαν στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών να λάβουν μια τρίτη δόση του ενισχυτικού κορονοϊού Pfizer-BioNTech καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε περιοχές της χώρας.

Η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky ενέκρινε την ιδέα, ενώ ενθάρρυνε τους μη εμβολιασμένους γονείς παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας να κάνουν επίσης το εμβόλιο. «Ο εμβολιασμός με μια κύρια σειρά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα έχει καθυστερήσει σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες, αφήνοντας τις ευάλωτες ομάδες σε σοβαρές ασθένειες», δήλωσε η διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky, σε μια δήλωση.

«Με πάνω από 18 εκατομμύρια δόσεις που χορηγούνται σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, γνωρίζουμε ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή και πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον αριθμό των παιδιών που προστατεύονται». Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το αναμνηστικό σε μέγεθος παιδιού της Pfizer, που θα προσφερόταν τουλάχιστον πέντε μήνες μετά την τελευταία βολή των νεαρών.

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech κάνουν επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο για την COVID-19 διαθέσιμο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ηλικίες 5 έως 11 λαμβάνουν δόση που είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε όλους τους 12 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ