Κίνα κορωνοϊός: Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου αρνητικοί στην Covid σε καραντίνα


Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου, αρνητικοί στην COVID-19, μεταφέρθηκαν αναγκαστικά σε ξενοδοχεία σε καραντίνα κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω μιας χούφτας μολύνσεων, καθώς η πρωτεύουσα αρχίζει να λαμβάνει πιο ακραία μέτρα ελέγχου που μοιάζουν με τη Σαγκάη που έχει πληγεί από τον ιό. Το Πεκίνο παλεύει με το χειρότερο ξέσπασμά του από την έναρξη της πανδημίας. Η παραλλαγή Omicron έχει μολύνει πάνω από 1.300 από τα τέλη Απριλίου, με αποτέλεσμα τα εστιατόρια, τα σχολεία και τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης να είναι κλειστά επ’ αόριστον. Η στρατηγική της Κίνας για την επίτευξη μηδενικών κρουσμάτων COVID περιλαμβάνει αυστηρό κλείσιμο των συνόρων, μακροχρόνιες καραντίνες, μαζικές δοκιμές και γρήγορα, στοχευμένα lockdown.

Πάνω από 13.000 κάτοικοι του αποκλεισμένου οικιστικού συγκροτήματος Nanxinyuan στο νοτιοανατολικό Πεκίνο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας τη νύχτα της Παρασκευής λόγω 26 νέων μολύνσεων που ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με φωτογραφίες και μια κυβερνητική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όλοι οι κάτοικοι του Νανσιγιουάν υποβάλλονται σε κεντρική καραντίνα από τα μεσάνυχτα της 21ης ​​Μαΐου για επτά ημέρες”, δήλωσαν την Παρασκευή οι αρχές από την περιοχή Chaoyang. “Παρακαλούμε συνεργαστείτε, διαφορετικά θα υποστείτε τις αντίστοιχες νομικές συνέπειες”. Φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν εκατοντάδες κατοίκους με αποσκευές να κάνουν ουρές στο σκοτάδι για να επιβιβαστούν σε πούλμαν που ήταν σταθμευμένα έξω από το συγκρότημα.

“Κάποιοι από εμάς είμαστε κλειδωμένοι για 28 ημέρες από τις 23 Απριλίου και όλοι ήμασταν αρνητικοί σε όλη τη διάρκεια των τεστ”, έγραψε ένας κάτοικος στο Weibo που μοιάζει με Twitter.“Πολλοί από τους γείτονές μου είναι ηλικιωμένοι ή έχουν μικρά παιδιά”. “Η μεταφορά πραγματικά μας κάνει να νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια σκηνή πολέμου”, δημοσίευσε ο κάτοικος και blogger real estate Liu Guangyu στο Weibo νωρίς σήμερα. Σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης που κοινοποιήθηκαν στο Weibo, είπαν στους κατοίκους να πακετάρουν τα ρούχα και τα απαραίτητα αντικείμενα και ότι τα σπίτια τους θα απολυμανθούν στη συνέχεια. Τον περασμένο μήνα, χιλιάδες αρνητικοί κάτοικοι της Σαγκάης μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε αυτοσχέδια κέντρα καραντίνας εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, καθώς η μητρόπολη των 25 εκατομμυρίων διπλασιάστηκε στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Οι χρήστες του Weibo εξέφρασαν εκτεταμένη ανησυχία ότι οι αρχές του Πεκίνου ακολουθούσαν παρόμοια προσέγγιση με τη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί κάτω από ένα πολύμηνο lockdown που έχει αρνηθεί σε πολλούς ανθρώπους την επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. Το hashtag του Weibo “Όλοι οι κάτοικοι του συγκροτήματος Nanxinyuan σύρθηκαν σε καραντίνα” αποκλείστηκε το πρωί. “Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με τη Σαγκάη, το πρώτο βήμα είναι να διακόψετε το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα, μετά να ζητήσετε κλειδιά… και μετά να απολυμάνετε τα σπίτια. Ηλεκτρικές συσκευές, ξύλινα έπιπλα, ρούχα, τρόφιμα – όλα έχουν τελειώσει”, γράφει ένα σχόλιο. Οι αρχές του Πεκίνου έκαναν επέκταση της εργασίας από το σπίτι σε μια ακόμη περιφέρεια, μία ημέρα μετά τη διακοπή της συντριπτικής πλειονότητας των δημόσιων λεωφορείων και μετρό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ