Ευλογιά πιθήκων: Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα – Πρόκειται για βρετανό τουρίστα


Ένας 29χρονος Βρετανός τουρίστας που είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μαζί τη σύντροφό του είναι το πρώτο “ύποπτο” κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας. Ο νεαρός άνδρας φέρει δερματικά εξανθήματα και άλλα συμπτώματα που παραπέμπουν σε αυτά της ευλογιάς των πιθήκων.

Αμέσως μετά τη μεταφορά του στην Αθήνα θα νοσηλευτεί σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης στο «Αττικόν». Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα οποία τον υποβάλλει ο ΕΟΔΥ, θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα, οπότε θα φανεί εάν πράγματι πάσχει από τη σπάνια νόσο της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο 29χρονος άνδρας θα μεταφερθεί στην Αθήνα με C130. Μαζί του και η σύντροφός του, η οποία δεν παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά αποτελεί “επαφή” του 29χρονου. Μεταφέρονται και οι δύο μέσα σε ειδικές κάψουλες (όπως τα κρούσματα Covid19) ώστε να αποφευχθεί η διασπορά της νόσου.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

“Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα”.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ