Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Προσπάθησαν να περάσουν 600 παράνομους μετανάστες στα νησιά μας


Η Τουρκία δείχνει ότι συνεχίζει αμετανόητη στην τακτική των προκλήσεων

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό καθώς από νωρίς το πρωί της Δευτέρας εκτυλίσσεται μια οργανωμένη προσπάθεια προώθησης μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά.

Ενδεικτικό είναι ότι ύστερα από πάρα πολύ καιρό επιχειρήθηκε μαζική προώθηση από συγκεκριμένη θαλάσσια διαδρομή συνολικά 600 μεταναστών μέσα σε λίγες ώρες.

Η αρχή έγινε το πρωί της Δευτέρας όταν σκάφη του Λιμενικού εντόπισαν στα τουρκικά θαλάσσια ύδατα με προορισμό προς τη Χίο τέσσερις λέμβους με συνολικά 150 μετανάστες.

Οι Έλληνες λιμενικοί με ηχητικά σήματα και άλλες μεθόδους απέτρεψαν την είσοδο των λεμβών στα ελληνικά χωρικά ύδατα με αποτέλεσμα αυτές να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια.

Λίγη ώρα αργότερα πέντε ιστιοφόρα με συνολικά 450 μετανάστες ξεκίνησαν από την ευρύτερη περιοχή του Τσεσμέ στα τουρκικά παράλια και εντοπίστηκαν από τους Λιμενικούς στα τουρκικά χωρικά ύδατα ανάμεσα σε Σάμο και Χίο.

Τα τρία από τα ιστιοφόρα υποχρεώθηκαν να γυρίσουν πίσω στην Τουρκία ενώ τα δύο παραμένουν εν πλω στα τουρκικά ύδατα και για το λόγο αυτό στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού.

Αρμόδιες πηγές του Λιμενικού σημειώνουν ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές προώθησης καθώς μετά από πολύ καιρό γίνεται κάτι τόσο συγκεκριμένα και μαζικά από μια συγκεκριμένη θαλάσσια διαδρομή.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ