Θαλασσινό αλάτι: 4 DIY τρόποι να το χρησιμοποιήσεις για όμορφα μαλλιά και δέρμα [vid]


Το θαλασσινό αλάτι έχει αναγνωριστεί για τις καλλωπιστικές του ιδιότητες εδώ και αιώνες. Η θεραπευτική του δράση αφορά το πρόσωπο, τα μαλλιά, το σώμα και τα νύχια σας. Διαβάστε παρακάτω γιατί το θαλασσινό αλάτι μπορεί να γίνει το κυρίαρχο συστατικό της καλοκαιρινής σας ρουτίνας ομορφιάς!

  • Καταπολεμά την ακμή

Το θαλασσινό αλάτι βοηθά στην καταπολέμηση της περίσσειας λαδιού, που οδηγεί σε φραγμένους πόρους. Απορροφά επίσης τις τοξίνες, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων που προκαλούν ακμή, και δρα θεραπευτικά έναντι των μαύρων κηλίδων που αφήνουν πίσω τους. Για να απαλύνετε τις ατέλειες, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό με 3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι. Βουτήξτε μια πετσέτα στο μείγμα και τοποθετήστε την στην πληγείσα περιοχή για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε το πρόσωπό σας.

  • Απολεπίζει το δέρμα

Η υφή του θαλασσινού αλατιού το καθιστά το τέλειο απολεπιστικό για την αφαίρεση του νεκρού δέρματος. Επιπλέον, τα μέταλλα στο θαλασσινό αλάτι ανοίγουν τους πόρους για βαθύτερο καθαρισμό και τα καθαριστικά οφέλη βοηθούν το δέρμα να απορροφήσει την ενυδατική κρέμα. Για ένα απλό scrub, ανακατέψτε ένα τέταρτο φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Εφαρμόστε το μείγμα στο ντους, τρίβοντας το δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις.

  • Φρεσκάρει την αναπνοή

Επειδή το θαλασσινό αλάτι απομακρύνει τα βακτήρια, καθαρίζει τα ούλα και καταπολεμά την κακή αναπνοή, καθιστώντας το ένα απόλυτα φυσικό στοματικό διάλυμα. Καταπολεμά ακόμη και τα βακτήρια που ευθύνονται για καταστάσεις όπως η ουλίτιδα. Συνδυάστε θαλασσινό αλάτι με ζεστό νερό σε ένα ποτήρι και περάστε το μείγμα γύρω από το στόμα σας όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε στοματικό διάλυμα.

  • Διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών

Το θαλασσινό αλάτι είναι διεγερτικό της ρίζας, που προωθεί την ανάπτυξη και επιτρέπει στα φυσικά έλαια των μαλλιών σας να τα διατηρήσουν υγιή και δυνατά. Επίσης, ξεκαθαρίζει απαλά, απομακρύνοντας τυχόν υπολείμματα που έχουν μείνει πίσω στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ