Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα και ο υπολογισμός των μορίων – Νωρίτερα φέτος τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 – Όλες οι ειδήσεις: Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ξεκινούν την Παρασκευή 3 Ιουνίου, παραδοσιακά όπως κάθε χρονιά, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022, για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, ενώ την Πέμπτη 2 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Περίπου δυο εβδομάδες απομένουν για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2022. Η κατάργηση του διπλού μηχανογραφικού και η ανακοίνωση των βάσεων σχετικά νωρίς, στην αρχή του Αυγούστου είναι δύο από τα σημαντικότερα νέα για τους μαθητές των λυκείων.

«Τα παιδιά θα δώσουν, όπως πέρυσι, ένα μηχανογραφικό στο οποίο θα δηλώσουν μέχρι και όλες τις σχολές του επιστημονικού πεδίου που ανήκουν» δήλωσε ο κ. Στρατηγάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, ο οποίος αναφέρθηκε στις 17 ημέρες λιγότερης αγωνίας που θα κερδίσουν φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι γονείς τους.

Πανελλήνιες 2022: Τι αλλάζει φέτος για τους υποψηφίους

  • Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό
  • Ανακοίνωση των βάσεων μέχρι 10 Αυγούστου
  • Το μηχανογραφικό των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις από 17/5
  • Μείωση του ελάχιστους ύψους για τα κορίτσια στην Αστυνομία , το Λιμενικό και την
  • Πυροσβεστική.
  • Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παίρνει υπόψη τις επιδόσεις των υποψηφίων

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το διάστημα 3 – 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αρχή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2022 – Οι μαθητές των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2022: Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) εξετάζονται:

Πανελλαδικές 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2022

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2022 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2022, έως ότου ανακοινωθούν.

Κάντε κλικ για να «κατεβάσετε» τα θέματα προσομοίωσης για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Παράλληλα, το Newsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝΕΟ», θα δημοσιεύει κάθε ημέρα μέχρι την έναρξη των εξετάσεων, θέματα προσομοίωσης για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές 2022.

Κάντε κλικ για να «κατεβάσετε» τις απαντήσεις για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Νέο Φροντιστήριο: 54 χρόνια επιτυχίες

Ο όμιλος Νέο Φροντιστήριο, ιδρύθηκε το 1968 και σήμερα αριθμεί πάνω από 82 εκπαιδευτικά κέντρα με 600 καθηγητές, 70 συνεργάτες διευθυντές σπουδών κάθε ειδικότητας, πλήρη σειρά εκδόσεων και πλούσιο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό. Η πλούσια ακαδημαϊκή του παράδοση διατηρείται αναλλοίωτη, αφού οι άνθρωποι του βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση αφουγκραζόμενοι τις νέες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα στην πρόσφατη περιπέτεια της πανδημίας.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ