Υγειονομικοί Υπάλληλοι Φλόριδα: Ερευνούν «υποτιθέμενη» υπόθεση ευλογιάς των πιθήκων


Υγειονομικοί Υπάλληλοι Φλόριντα: Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας της Φλόριντα λένε ότι το άτομο που μπορεί να έχει προσβληθεί από ευλογιά των πιθήκων ταξίδεψε πρόσφατα διεθνώς Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας στη Φλόριντα ερευνούν μια «υποτιθέμενη» περίπτωση ευλογιάς των πιθήκων. Αξιωματούχοι στην κομητεία Μπρόουαρντ δήλωσαν ότι η υπόθεση φαίνεται να σχετίζεται με διεθνή ταξίδια και είπαν ότι το άτομο βρίσκεται επί του παρόντος σε απομόνωση. Οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας έρχονται σε επαφή με άτομα που μπορεί να έχουν εκτεθεί από το άτομο.

Ο ιός προέρχεται από άγρια ​​ζώα, αλλά περιστασιακά μεταφέρεται στον άνθρωπο και τα περισσότερα κρούσματα έχουν περιοριστεί στην κεντρική και δυτική Αφρική.

Η ευλογιά των πιθήκων, μια ασθένεια που σπάνια εμφανίζεται εκτός Αφρικής, έχει εντοπιστεί από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές υγειονομικές αρχές τις τελευταίες ημέρες.

Πρόσφατα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν ταξιδέψει πολύ πέρα ​​από την Αφρική και αναφέρονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον δύο περιπτώσεις της νόσου και υπάρχουν 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Τα συμπτώματα από την ευλογιά των πιθήκων περιλαμβάνουν πυρετό, έντονο πονοκέφαλο, πόνο στην πλάτη, μυϊκούς πόνους, έλλειψη ενέργειας και δερματικό εξάνθημα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε την Κυριακή ότι το ξέσπασμα είναι κάτι για το οποίο οι άνθρωποι πρέπει να ανησυχούν.

«Όλοι πρέπει να ανησυχούν» είπε ο Μπάιντεν. «Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι κάνουμε.

Ο Oyewale Tomori, ένας ιολόγος που προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Ακαδημίας Επιστημών της Νιγηρίας και συμμετέχει σε συμβούλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι είναι «έκπληκτος» από το τρέχον ξέσπασμα. “Είμαι έκπληκτος με αυτό. Κάθε μέρα ξυπνάω και υπάρχουν περισσότερες χώρες που μολύνονται”, είπε ο Tomori. «Αυτό δεν είναι το είδος της εξάπλωσης που έχουμε δει στη Δυτική Αφρική, επομένως, μπορεί να έχει συμβεί κάτι νέο στη Δύση».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ