Κρήτη: Τεράστια επιχείρηση διάσωσης Βέλγων στα Λευκά Όρη


Η επιχείρηση διάσωσης στην Κρήτη ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας σε εξέλιξη από την Πυροσβεστική στα Λευκά Όρη της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας cretapost, ζευγάρι Βέλγων ηλικίας περίπου 50 ετών ειδοποίησε τις ελληνικές Αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ότι η σύζυγος φέρει τραύματα στο πόδι και αδυνατεί να μετακινηθεί μετά από πεζοπορία που έκαναν επάνω στο βουνό.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο ΠΚ Ανώπολης, στο ΠΥ Βρυσών Χανίων καθώς και στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης. Συνολικά στη επιχείρηση από την ορεινή περιοχή περιοχή Γουργούθακα Σφακίων Κρήτης συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με την Ο.Ο.Ε.Δ. της 3ης ΕΜΑΚ και 6 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ.

Το ζευγάρι ειδοποίησε ότι βρίσκεται σε υψόμετρο σχεδόν 2.000 μέτρων, κοντά στο καταφύγιο Κατσιβέλι, στα Λευκά Όρη των Χανίων σε ένα σημείο, δηλαδή, που έχει ακόμα πυκνά χιόνια, παρότι διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκεται και το ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει την Βελγίδα και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ