ΣΥΡΙΖΑ: Στη «μάχη» για τη ψήφο της νεολαίας με φουλ επίθεση σε Μητσοτάκη


Αποφασισμένος να διατηρήσει την πρώτη θέση στη νεανική ψήφο εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που χθες, έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στις επόμενες εκλογές, επιτέθηκε με σφοδρότητα σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την αποστροφή του πρωθυπουργού περί «ολιστικής ματιάς» που θα πρέπει να έχουν η νέοι άνθρωποι για τη ζωή.

Στην Κουμουνδούρου είναι πεπεισμένοι εδώ και καιρό ότι βρισκόμαστε σε μία μακρά προεκλογική περίοδος. Όπως συχνά, πυκνά αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, υπό το βάρος των «αποτυχημένων» πολιτικών που ασκεί.

Άλλωστε, οι περιοδείες που πραγματοποίησε και θα πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα από εδώ και εμπρός ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν την παραπάνω εκτίμηση. Επομένως, καθίσταται σαφές ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί από τη μία πλευρά να συσπειρώσει την εκλογική του βάση και από την άλλη να απευθυνθεί στα κοινωνικά στρώματα εκείνα που μέχρι σήμερα ψηφίζουν παραδοσιακά άλλα κόμματα.

Ένα τμήμα των ψηφοφόρων που στηρίζει την Κουμουνδούρου σταθερά την τελευταία δεκαετία, είναι οι πολίτες νεαρής ηλικίας. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε αυτή την πρωτιά ακόμα και τις χαμένες εκλογές του καλοκαιριού του 2019.

Στόχος του είναι να διατηρήσει αυτή την πρωτιά και στις επόμενες εκλογές, διευρύνοντας όσο μπορεί και τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, εκμεταλλευόμενος την απογοήτευση που υπάρχει σε μεγάλα τμήματα της νεολαίας από την πολιτική της κυβέρνησης στα σχολεία, στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εύρεση εργασίας και στέγης.

Υπό αυτό το πρίσμα, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτεθεί συντονισμένα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση που είχε με νέους ανθρώπους που εργάζονται σε εταιρείες τεχνολογίας, στους οποίους και μίλησε για το σχέδιο φθηνής στέγης που καταρτίζει η κυβέρνηση του.

«Η Ελλάδα, το έχω πει πολλές φορές και παρότι της αντιπολίτευσης της αρέσει να μου ασκεί κριτική γι΄ αυτό, θα επιμείνω σε αυτό, μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα ζωής και σε ένα κόσμο όπου τα ζητήματα αυτά αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Όπου ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά».

Αυτή η αποστροφή του πρωθυπουργού, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου. « Το “πολλές και καλές δουλειές” έγινε “δεν έχει σημασία πόσα λεφτά βγάζεις”. Αυτά είπε ο Μητσοτάκης στην χώρα που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από το επίπεδο του 2010, στην χώρα με την υψηλότερη ανεργία νέων στην Ευρώπη. Επικίνδυνος, κυνικός και προσβλητικός», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Δεν ήταν, όμως, μόνο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που επιτέθηκε στον πρωθυπουργού. Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα υποστήριξε πως «Αν ο πρωθυπουργός της ακρίβειας και του πληθωρισμού θέλει να δίνει τέτοιες συμβουλές ας παραιτηθεί, να αναλάβουμε εμείς που μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε τους μισθούς των ανθρώπων και έχω να του προτείνω διάφορες παραλίες για να πάει να φιλοσοφήσει το καλοκαίρι. Ίσως σε κάποιες από αυτές να μην έχει πάει ήδη».

Ως προς το σκέλος του κυβερνητικού προγράμματος για τη λύση στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά, τοποθετήθηκε η Θεανώ Φωτίου.

«Δε βλέπει τη φούσκα των ακινήτων που επιτείνεται από την πρόσφατη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές, και την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του airbnb. Τον “απασχολεί”, και η κυβέρνησή του “θα είναι πολύ τολμηρή στις πολιτικές που αφορούν τη στέγη”, γι’ αυτό ανέσυρε από το συρτάρι 7 παρωχημένα και αναποτελεσματικά μέτρα, που γρήγορα τα απέσυρε», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ