ΗΠΑ: Το πρώτο «πιθανό» κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων βρέθηκε στην Καλιφόρνια


ΗΠΑ: Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι το πρώτο κρούσμα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων στην Καλιφόρνια Η Monkeypox δεν αποτελεί απειλή για το ευρύ κοινό, λέει o Dr. Amish Adalja Ο ανώτερος μελετητής του Κέντρου Τζον Χόπκινς για την Ασφάλεια Υγείας εξετάζει τις ανησυχίες σχετικά με τον ιό στην «Ειδική Έκθεση». Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της κομητείας Σακραμέντο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας ερευνούν μια «πιθανή» περίπτωση του ιού της ευλογιάς των πιθήκων σε έναν ταξιδιώτη που ήρθε πρόσφατα από την Ευρώπη.

Το τμήμα υγείας είπε ότι απαιτούνται περισσότερες εξετάσεις, αλλά ότι η περίπτωση είναι πιθανή με βάση τα συμπτώματα.

“Αυτή η περίπτωση φαίνεται να σχετίζεται με πρόσφατο ταξίδι στην Ευρώπη”, δήλωσε η υπεύθυνη Δημόσιας Υγείας της κομητείας του Σακραμέντο, Δρ. Ολίβια Κασιρίε, σε δήλωση, σύμφωνα με το Fox 11.

“Η Δημόσια Υγεία συνεργάζεται με το Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια CDPH για τη διεξαγωγή ανίχνευσης επαφών και για τον γενικό κίνδυνο».

Ο ασθενής ξεκουράζεται στο σπίτι και δεν έρχεται σε επαφή με άλλους.

Εάν επιβεβαιωθεί από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) καθώς και από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια, θα είναι το πρώτο γνωστό κρούσμα του ιού στην Καλιφόρνια. Ένα άτομο στη Βοστώνη είναι το μόνο άτομο με επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στις ΗΠΑ, αν και άλλα ύποπτα κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη.

Αξιωματούχοι στην Κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι διερευνούν μια «υποτιθέμενη» περίπτωση ευλογιάς των πιθήκων που φαίνεται να σχετίζεται με διεθνή ταξίδια και επικοινώνησαν με όσους είχαν έρθει σε επαφή με το άτομο, το οποίο τέθηκε σε απομόνωση αφού ταξίδεψε από την Ευρώπη.

Ο ιός προέρχεται από άγρια ​​ζώα, αλλά περιστασιακά μεταφέρεται στον άνθρωπο και τα περισσότερα κρούσματα έχουν περιοριστεί στην κεντρική και δυτική Αφρική.

Τα συμπτώματα του ιού – που προέρχεται από την ίδια οικογένεια ιών με την ευλογιά – περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, εξάνθημα και πόνους, πριν εμφανιστούν βλάβες.

Η πλειοψηφία των ασθενών αναρρώνει μέσα σε αρκετές εβδομάδες χωρίς να απαιτείται νοσηλεία. Οι αξιωματούχοι του CDC προειδοποιούν ότι ενώ ο καθένας μπορεί να μολυνθεί από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος στους ομοφυλόφιλους και τους αμφιφυλόφιλους άνδρες.

«Η συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενδυνάμωση των ανθρώπων να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την προσωπική τους υγεία και την υγεία της κοινότητάς τους», δήλωσε ο επιδημιολόγος του CDC Δρ Τζον Μπρουκς σε τηλεενημέρωση τη Δευτέρα.

Όποιος έχει εξάνθημα ή βλάβες στις περιοχές των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού θα πρέπει να αξιολογηθεί πλήρως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ