Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αστυνομία στο Λισιτσάνσκ θάβει δεκάδες νεκρούς σε ομαδικό τάφο

Η αστυνομία έθαψε τουλάχιστον 150 ανθρώπους σε ομαδικό τάφο στην πόλη Λισιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης του Λουγκάνσκ, Σερχίι Χαϊντάι, μέσω Telegram.

Εξήγησε ότι θα γίνει κανονική ταφή των ανθρώπων αυτών μετά τον πόλεμο και πρόσθεσε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναγκάζει την αστυνομία να αναλαμβάνει διάφορους ρόλους που δεν είναι δική της ευθύνη, συμπεριλαμβανομένου αυτού των νεκροθαφτών.

Στον ομαδικό τάφο βρίσκονται θύματα των βομβαρδισμών του ρωσικού πυροβολικού και άνθρωποι που πέθαναν από φυσικά αίτια, σύμφωνα με τον Χαϊντάι.

Βίντεο εικονίζει πτώματα σε λευκούς σάκους με ετικέτες που αναγράφουν τα ονόματά τους καθώς ενταφιάζονται.

Σύμφωνα με τον Χαϊντάι, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το 95% της περιφέρειας του Λουγκάνσκ και η κατάσταση είναι «πάρα πολύ άσχημη».

Οι πόλεις Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ, που είχαν περίπου 100.000 κατοίκους η καθεμία πριν από τον πόλεμο, παραμένουν στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων αλλά βομβαρδίζονται εδώ και μέρες.

Απομένουν περίπου 40.000 πολίτες στην περιοχή, ελάχιστοι από τους οποίους θέλουν να φύγουν παρά τον κίνδυνο, πάντα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ