Αυτοφροντίδα σαμποτάζ: Όταν οι στρατηγικές ευεξίας υπονομεύουν την ευημερία σας


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε δύσκολες στιγμές, είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αλλά όταν βρισκόμαστε υπό πίεση, οι τρόποι που παρηγορούμε τον εαυτό μας μπορεί μερικές φορές να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Το υπερβολικό φαγητό, το υπερβολικό ποτό, ο τζόγος, η υπερφαγία στην τηλεόραση, ο ύπνος και η εργασία μέχρι αργά και η απόσυρση από τους φίλους και την οικογένεια μπορεί να είναι δελεαστικά βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι συμπεριφορές μπορούν να τροφοδοτήσουν την εμπειρία της αίσθησης εκτός ελέγχου. Μπορεί να χάσουμε κάθε αίσθηση ρουτίνας ή δομής στη ζωή μας και οι κακές συνήθειες μπορεί να εδραιωθούν τόσο πολύ που είναι δύσκολο να τις κόψουμε.

Στρατηγικές ανθεκτικότητας που λειτουργούν πραγματικά

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, πώς μπορούμε να αρχίσουμε να χτίζουμε πραγματικά την ανθεκτικότητά μας και να βρίσκουμε στρατηγικές αυτοεξυπηρέτησης που είναι ωφέλιμες και όχι επιβλαβείς μακροπρόθεσμα; Εδώ είναι μερικά βασικά για να ξεκινήσετε.

  • Κάντε τακτικά έναν συναισθηματικό απολογισμό: Αλήθεια πώς τα πάτε; Πέρα από το γρήγορο “ευχαριστώ”, είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα ​​κάθε μέρα; Ονομάστε τα σκληρά ή αρνητικά συναισθήματα αντί να τα θάψετε.
  • Προσδιορίστε τι εξαντλεί την ενέργειά σας: Τι ενέργεια χρειάζεται για να διαχειριστείτε τα αρνητικά σας συναισθήματα; Ποιες αποτελεσματικές στρατηγικές έχετε τις μέρες που αισθάνεστε χαμηλοί αλλά πρέπει να συμπεριφέρεστε αισιόδοξοι; Το να το προσποιείσαι μέχρι να το κάνεις να λειτουργεί για σένα ή σε εξουθενώνει;
  • Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τις αξίες σας: Ποιες είναι οι βασικές σας αξίες και σας καθοδηγούν να είστε ο καλύτερος εαυτός σας; Μπορούμε να μας πιάσουν να αντιδρούμε στις πράξεις των άλλων, αντί να λογοδοτούμε για τις δικές μας πράξεις.
  • Επανεξετάστε τις στρατηγικές φροντίδας του εαυτού σας: Έχετε κάποιες τέτοιες στρατηγικές; Τις χρησιμοποιείτε για να επιστρέψετε στις εργασίες σας πιο δυνατοί και πιο γεμάτοι ενέργεια ή τα έχετε χρησιμοποιήσει για να αποσυρθείτε, να μηρυκάζετε και να φροντίζετε τις πληγές και την ενόχλησή σας με τους άλλους;
  • Μην παραμελείτε τις σχέσεις σας: Ποιοι είναι οι σοφοί οδηγοί και οι ομάδες επευφημιών σας; Αγγίζετε τη βάση μαζί τους τακτικά και τροφοδοτείτε σχέσεις όπου ενισχύεται η αμοιβαία υποστήριξη; Όταν είσαι με άλλους, μιλάς για πράγματα που έχουν σημασία;
  • Αναγνωρίστε τα αρνητικά μοτίβα: Είτε πρόκειται για μια κακή συνήθεια, μια κακή σχέση ή μια αρνητική ρουτίνα, αφήστε τον εαυτό σας να παρέμβει και να χαράξει έναν νέο δρόμο. Ακόμη και το να κάνετε ένα πράγμα διαφορετικά ή να ορίσετε μια νέα συνήθεια που ξέρετε ότι είναι καλύτερη για εσάς (και σύμφωνα με τις αξίες σας) θα σας επαναφέρει αμέσως μια αίσθηση θετικού ελέγχου και αισιοδοξίας.
  • Επενδύστε στη χαρά: Τι υπάρχει στον ορίζοντα να περιμένουμε; Αυτό μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο μια επίσκεψη στον τοπικό barista σας. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να απορρίψει την αξία των μικρών, εγκάρδιων αλληλεπιδράσεων με τη γειτονιά ως φωτεινό σημείο της ημέρας σας. Ταυτόχρονα, εάν θέλετε κάτι μεγαλύτερο ή πιο φιλόδοξο να προσβλέπετε, ξεκινήστε να σχεδιάζετε για αυτό και να καθορίσετε πώς μπορείτε να το κάνετε δυνατό. Ο καθορισμός ρεαλιστικών και εφικτών στόχων μπορεί να μας δώσει μια τεράστια αίσθηση ελπίδας και ώθησης προς τα εμπρός.

Αυτές οι στρατηγικές από μόνες τους απαιτούν πειθαρχία και δουλειά. Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τα πράγματα μόνοι μας και είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τη δυναμική μας με τόσες πολλές ασταθείς μεταβλητές που ρίχνονται καθημερινά στο δρόμο μας. Εάν χρειάζεστε υποστήριξη για να επαναλάβετε τις στρατηγικές σας για τη φροντίδα του εαυτού σας και να χτίσετε την ανθεκτικότητά σας, η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας από έναν εκπαιδευμένο σύμβουλο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα από τη νέα οπτική γωνία και να σας δώσει την αρχική ώθηση που μπορεί να χρειαστείτε για να κάνετε θετικές αλλαγές. Καλός.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ