Wind Media: Η απάτη με διαδικτυακή «πυραμίδα» που υποσχόταν μηνιαίο εισόδημα έως 4.140 ευρώ


Τα θύματα της απάτης υπολογίζονται στην Ελλάδα σε 10.000

Εύκολο χρήμα το οποίο αποδείχθηκε «αέρας» υποσχόταν η διαδικτυακή απάτη με όνομα Wind Media, η πλατφόρμα η οποία από τις 23 Μαΐου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, οι διαχειριστές της έχουν εξαφανιστεί και χιλιάδες μέλη της στη χώρα μας – υπολογίζονται σε περίπου 10.000 – προσπάθησαν μάταια να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους.

Η διαδικτυακή απάτη υποσχόταν ότι το «σερφάρισμα» σε πλατφόρμες όπως το TikTok, το Facebook και το YouTube θα μπορούσε να γίνει κερδοφόρα για τα μέλη της αρκεί να έκαναν μόνο ορισμένα στοχευμένα likes σε συγκεκριμένες διαφημίσεις, λογαριασμούς βίντεο και stories.

Συγκεκριμένα τα μέλη της Wind Media, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, μπορούσαν να επιλέξουν ένα από τα πακέτα VIP ύψους 100, 300, 600, 1.000 και 3.000 ευρώ τα οποία με minimum προβλεπόμενο αριθμό likes και follow υποσχόταν μηνιαίο εισόδημα που ξεκινούσε από 120 ευρώ και έφτανε στα 4.140 ευρώ.

Οι διαχειριστές της πλατφόρμας-απάτη διαβεβαίωναν ότι τα χρήματα που θα έδιναν τα θύματά τους θα αποσβένονταν σε λιγότερο από έναν μην με την προϋπόθεση ότι οι καταθέσεις και οι αναλήψεις να γίνονταν μόνο με κρυπτονομίσματα κάτι που καθιστά αδύνατη την ανίχνευση της διαδρομής των χρημάτων.

Τα πρώτα «σύννεφα» είχαν φανεί στις 20 Μαΐου όταν η Wind Media ενημέρωνε τους πελάτες της ότι «καθώς όλο και περισσότερα νέα μέλη εγγράφονται, όλο και περισσότερες εντολές κατάθεσης και ανάληψης διεκπεραιώνονται, επομένως θα χρειαστεί λίγος χρόνος» προσθέτοντας ότι «η διαδικασία ανάληψης θα επιταχυνθεί από 21 Μαΐου έως 23 Μαΐου, κανείς δεν θα χάσει κανένα ευρώ, κάντε υπομονή».

Τελικά στις 23 Μαΐου η πλατφόρμα εξαφανίστηκε και χιλιάδες χρήστες της έμειναν στα «κρύα του λουτρού» με τη σκυτάλη να έχει περάσει πλέον στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις έρευνες να βρίσκονται στα πρώτα τους στάδια αν και, όπως συμβαίνει σε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν τα άτομα που βρίσκονται στην κορυφή της «πυραμίδας» που συνήθως εξαφανίζονται με τα χρήματα των θυμάτων τους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ