ΗΠΑ: Τα ποσοστά γεννήσεων αυξάνονται για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια


ΗΠΑ: Το ποσοστό γεννήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών το 2021 αυξήθηκε για πρώτη φορά σε επτά χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. «Ακόμα δεν επιστρέφουμε στα προπανδημικά επίπεδα», είπε η Δρ Ντενίζ Τζέιμισον, πρόεδρος γυναικολογίας και μαιευτικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Έμορι.

Το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας του CDC εξέτασε το 99,94% των εγγεγραμμένων αρχείων γεννήσεων το 2021 και βρήκε αύξηση του ποσοστού γεννήσεων κατά 1% εκείνο το έτος σε σύγκριση με το 2020. Είναι η πρώτη αύξηση του ποσοστού γεννήσεων από το 2014.

Πριν από τα στοιχεία του 2021, τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν κατά μέσο όρο 2% κάθε χρόνο.

Τα στοιχεία διαπίστωσαν ότι αναφέρθηκαν 3,7 εκατομμύρια γεννήσεις πέρυσι, σε σύγκριση με περίπου 3,6 εκατομμύρια που καταγράφηκαν το 2020.

Αν και το ποσοστό γεννήσεων αυξήθηκε πέρυσι, εξακολουθούσαν να υπάρχουν περίπου 86.000 λιγότερες γεννήσεις το 2021 σε σύγκριση με το 2019.

Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η αύξηση του περασμένου έτους αντανακλά γεννήσεις από εγκυμοσύνες που είχαν αναβληθεί κατά τις αβέβαιες πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι γεννήσεις μειώθηκαν τον Ιανουάριο του 2021, αλλά αυξήθηκαν όσο συνεχίστηκε η χρονιά, είπε ο Μπρέιντι Χάμιλτον, επικεφαλής συγγραφέας της νέας έκθεσης.

Τα ποσοστά γεννήσεων αυξήθηκαν τόσο για τις Ισπανόφωνες όσο και για τις λευκές γυναίκες, κατά 1% και 3% αντίστοιχα.

Ενώ τα ποσοστά γεννήσεων μεταξύ των γυναικών της Ασίας, των μαύρων γυναικών και των ιθαγενών Αμερικανών και των ιθαγενών της Αλάσκας μειώθηκαν από 1% σε 4% το 2021.

Τα ποσοστά γεννήσεων των εφήβων μειώθηκαν σημαντικά κατά 6%, ενώ οι εγκυμοσύνες στις μεγαλύτερες γυναίκες αυξήθηκαν. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι γεννήσεις μεταξύ των γυναικών στις αρχές της δεκαετίας των 30 αυξήθηκαν κατά 3%, 5% για τις γυναίκες στα τέλη της δεκαετίας των 30 και 3% για τις γυναίκες στις αρχές των 40 ετών.

«Αυτό το είδος υποδηλώνει ότι όταν είδαμε τη μείωση των γεννήσεων από το 2019 έως το 2020, πιθανώς πολλές γεννήσεις αναβλήθηκαν», είπε ο Χάμιλτον.

«Οι άνθρωποι περίμεναν να δουν τι συνέβη με την πανδημία και τα ποσοστά αυξήθηκαν στις ηλικιωμένες γυναίκες.»

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ