Στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας


Στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να παρουσιασθεί σήμερα το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τα οποία βρίσκονται σε αναζήτηση νέου επενδυτή προκειμένου να γυρίσουν σελίδα. 

Σε γενικές γραμμές το σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνει ανάληψη χρεών περίπου 220 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αποπληρωθούν σταδιακά με επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας και δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας στο εμπορικό κομμάτι και άλλων 1.000 στο αμυντικό. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας πρόσφατα, ανέφερε ότι η επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα αποδειχθεί εκτός από χρήσιμη και κοινωνικά σωστή – καθώς θα βοηθήσει όχι μόνο να διατηρηθούν αλλά και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη περίοδο – και κερδοφόρα. Υπογράμμισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται απαραιτήτως ναυπηγεία στην Ελλάδα, ενώ για το εμπορικό σκέλος δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από τη σημερινή, καθώς η γενική απόφαση της Ευρώπης και της Δύσης είναι οι βιομηχανίες σιγά σιγά να επιστρέψουν από την Ανατολή στη Δύση.

Το προηγούμενο διάστημα, ο υπουργός δεσμεύθηκε ενώπιον των εργαζομένων ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν θα κλείσουν και προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για να αρθούν τα κωλύματα που έχουν ανακύψει στην προσπάθεια διάσωσης. Ανέφερε ότι είναι απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει το σχέδιο της ONEΧ, σπεύδοντας να υπογραμμίσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει ισχυρές δεσμεύσεις – στο πλαίσιο της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση στην Ουάσιγκτον – ότι θα συμμετάσχει στο εγχείρημα, χρηματοδοτώντας το κομμάτι το εμπορικό και συνεχίζει τη συζήτηση με το Πολεμικό Ναυτικό για τα προγράμματα των κορβετών. Προσέθεσε μάλιστα ότι στο στρατιωτικό κομμάτι θα συμμετέχει η ιταλική Fincantieri αναλόγως με προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ