Άμπερ Χερντ: «Απειλούν να με σκοτώσουν και να βάλουν το μωρό μου στο φούρνο μικροκυμάτων»


Η Άμπερ Χερντ κατέρρευσε χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου, καταγγέλλοντας μία «εκστρατεία συκοφαντίας» εναντίον της που της κατέστρεψε τη ζωή. Οπαδοί του Τζόνι Ντεπ είπε απειλούν τη ζωή της και τη ζωή του παιδιού της. 

Η Άμπερ Χερντ είπε στους ενόρκους την Πέμπτη ότι η εκστρατεία συκοφαντίας που υποκίνησε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της Τζόνι Ντεπ την έκανε να νιώθει ταπεινωμένη και να φοβάται για τη ζωή της, καθώς δέχόταν απειλές θανάτου για την ίδια και τους αγαπημένους της. Το μόνο που θέλει όπως είπε, είναι «ο Τζόνι να με αφήσει ήσυχη».

Η Χερντ ήταν η τελευταία μάρτυρας στην πολύκροτη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση του Τζόνι Ντεπ εναντίον της, που διήρκησε έξι εβδομάδες. Με τις κάμερες στην αίθουσα του δικαστηρίου, εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τους δύο αστέρες του Χόλιγουντ να καταθέτουν άσχημες κι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της σχέσης τους.

Διαδικτυακά και στο δικαστικό μέγαρο, οι θαυμαστές του Ντεπ κυριάρχησαν συντριπτικά στην αφήγηση, με τους θαυμαστές του να κάνουν ουρές για να εξασφαλίσουν μια από τις λίγες θέσεις στην αίθουσα του δικαστηρίου και να δουν τον ηθοποιό να μπαινοβγαίνει στην αίθουσα. Η Χερντ αποδοκιμάστηκε συχνά.

«Είμαι κι εγώ άνθρωπος…»

«Αυτό είναι φρικτό… αυτό είναι ταπεινωτικό για κάθε άνθρωπο και ίσως είναι εύκολο να το ξεχάσει κανείς, αλλά κι εγώ είμαι άνθρωπος», είπε. «Καθώς βρίσκομαι εδώ σήμερα, δεν μπορώ να κάνω καριέρα. Δεν μπορώ καν να έχω ανθρώπους να συναναστρέφονται μαζί μου λόγω των απειλών και των επιθέσεων που θα πρέπει να υπομείνουν»

«Η παρενόχληση και ο εξευτελισμός, η εκστρατεία εναντίον μου που αντηχεί κάθε μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τώρα μπροστά στις κάμερες με κάνει να πρέπει να ξαναζήσω το τραύμα του γάμου », πρόσθεσε η Χερντ καθώς προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

Η ηθοποιός είπε ότι ένιωθε ταπεινωμένη και αντιμετώπισε εκατοντάδες καθημερινές απειλές για τη ζωή της αφού κατέθεσε στη δίκη του Τζόνι Ντεπ εναντίον του. Ο Ντεπ, 58 ετών, μηνύει την 36χρονη Χερντ για ένα άρθρο που έγραψε και στο οποίο έλεγε ότι ήταν θύμα κακοποίησης. Ο ίδιος έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς της.

«Με παρενοχλούν, με ταπεινώνουν, με απειλούν κάθε μέρα. Οι άνθρωποι θέλουν να με σκοτώσουν και μου το λένε κάθε μέρα. Οι άνθρωποι θέλουν να βάλουν το μωρό μου στο φούρνο μικροκυμάτων και μού το λένε αυτό. Ο Τζόνι με απείλησε, μου υποσχέθηκε ότι αν τον άφηνα ποτέ θα με έκανε να τον σκέφτομαι κάθε μέρα που ζούσα». Η Χερντ έχει μια κόρη ενός έτους, την Οούνα Πέιτζ Χερντ μέσω παρένθετης μητέρας. Δεν έχει αποκαλύψει δημοσίως ποιος είναι ο πατέρας

Για περισσότερο από ένα μήνα, οι ένορκοι άκουσαν εντελώς διαφορετικές εκδοχές των περιστατικών που έλαβαν χώρα καθ ‘όλη τη διάρκεια των ταραγμένων δύο χρόνων κοινής ζωής του ζευγαριού. Οι δύο ηθοποιοί κατηγορούν ο ένας τον άλλον για κακοποίηση «Ξέρω πόσοι άνθρωποι θα βγουν και θα πουν ό,τι θέλουν για εκείνον», είπε η Χερντ στο δικαστήριο την Πέμπτη. «Αυτή είναι η δύναμή του. Γι’ αυτό έγραψα το άρθρο. Μιλούσα γι’ αυτό το φαινόμενο»

Η μαρτυρία της Χερντ οδήγησε επίσης σε τεταμένη ανταλλαγή απόψεων με την Καμίλ Βάσκες τη διάσημη πλέον δικηγόρο του Ντεπ για μια εικόνα χυμένου κρασιού. Είναι μία από τις πολλές φωτογραφίες που παρουσίασε η ηθοποιός και η οποία φέρεται να προέρχεται από έναν τεράστιο καυγά που είχε το ζευγάρι το 2016, ο οποίος έληξε με τον Ντεπ να της επιτίθεται.

Κάποια στιγμή, η Χερντ στράφηκε στους ενόρκους και ισχυρίστηκε ότι οι φωτογραφίες είχαν «πειραχθεί» από τους δικηγόρους του Ντεπ για να ωφεληθεί η υπόθεση του πρώην συζύγου της. «Θα εκτιμούσα αν δεν προβάλλατε επιχειρήματα στους ενόρκους», είπε η κυρία Βάσκεθ με αυστηρότητα. «Δεν σε ρώτησα για τίποτα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσής της, η Χερντ αρνήθηκε επανειλημμένα τις κατηγορίες ότι έλεγε ψέματα ή παρέσυρε τους ενόρκους κατά τη διάρκεια της δίκης. Η μαρτυρία της, πρόσθεσε, είχε οδηγήσει σε «εκατοντάδες» απειλές θανάτου σε καθημερινή βάση και την ανάγκασε να «ξαναζήσει το τραύμα» του γάμου της.

Η τελική συζήτηση θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις της κριτικής επιτροπής.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ