Μπαμπινιώτης: «Διεθνής ντροπή το “Turkaegean” της τουριστικής καμπάνιας της Άγκυρας»


Γεώργιος Μπαμπινιώτης: O καθηγητής Γλωσσολογίας αναφέρθηκε στην ελληνικότητα του όρου Ege, τον οποίον χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για το Αιγαίο από τότε που εμφανίστηκαν στην περιοχή

O καθηγητής γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης απάντησε στη νέα προκλητική τουριστική καμπάνια που προχώρησε ο τουρκικός ΕΟΤ με την ονομασία «Turkaegean» με μια οργισμένη ανάρτηση.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «διεθνή ντροπή» το γεγονός ότι η γειτονική χώρα χαρακτηρίζει το Αιγαίο ως «Turkaegean» και τη Μεσόγειο ως «γαλάζια θάλασσα», κάνοντας ειδική αναφορά στην ελληνικότητα του όρου Ege, τον οποίον χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για το Αιγαίο από τότε που εμφανίστηκαν στην περιοχή.

«Σαν τα άλλα φαιδρά και επικίνδυνα του Erdogan: “η θάλασσά μας”, ή “γαλάζια πατρίδα” για τη Μεσόγειο Θάλασσα!», συνέχισε ο καθηγητής, υπενθυμίζοντας ότι «τον 16ο και τον 17ο αιώνα οι Τούρκοι την αποκαλούσαν “Θάλασσα των Ελλήνων”».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παράλια της δυτικής χώρας που βρέχονται από το Αιγαίο, περιλαμβάνουν περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία όπως, η Σμύρνη, η Έφεσος, το Αϊβαλί και η Πέργαμος.

Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά, «Türkische Ägäis» στα γερμανικά, δηλαδή «Τουρκοαιγαίο».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ