Πεκίνο: Η μάχη κατά της COVID στην κινεζική πρωτεύουσα οδηγεί σε περιορισμούς, τιμωρίες για παραβιάσεις


Πεκίνο: Αξιωματούχοι του Πεκίνου δήλωσαν την Τετάρτη ότι ο αγώνας της κινεζικής πρωτεύουσας κατά της COVID-19 βρισκόταν σε μια κρίσιμη στιγμή. Ο Zhong Dongbo, ανώτερος αξιωματούχος υγείας, είπε στους δημοσιογράφους ότι η πόλη δεν μπορεί να ησυχάσει τελείως και πρέπει να διατηρήσει την οικονομία της.

Ενώ η μητρόπολη έχει εντείνει τις προσπάθειες καραντίνας και τιμωρεί τους χώρους εργασίας που παραβιάζουν τους κανονισμούς – με περισσότερες περιφέρειες να εφαρμόζουν κανόνες εργασίας από το σπίτι – οι αρχές εκεί αντιστάθηκαν στα σαρωτικά lockdown της Σαγκάης για την COVID.

Αντίθετα, ζητήθηκε από τους κατοίκους να αναφέρουν οι ίδιοι εάν πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να έχουν επισκεφτεί τα ίδια μέρη με άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό. Το Πεκίνο διέταξε γύρους μαζικών δοκιμών –όπως και άλλες κινεζικές πόλεις– και περιόρισε τα ταξίδια, συμβουλεύοντας τους κατοίκους να αποφεύγουν να μετακινούνται μεταξύ των συνοικιών των πόλεων.

Οι ηγέτες έχουν επίσης απαγορεύσει την εστίαση σε εσωτερικούς χώρους και έχουν κλείσει σχολεία και τουριστικούς χώρους. Εναλλακτικά, στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, η κυβέρνηση χαλαρώνει αργά τα μέτρα για την πανδημία.

Την Τετάρτη, η Σαγκάη έκλεισε το αυτοσχέδιο νοσοκομείο στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Shanghai World Expo.

Αυτή η κίνηση έρχεται αφότου η πόλη άνοιξε ξανά τέσσερις από τις 20 γραμμές του μετρό το Σαββατοκύριακο. Ενώ ορισμένοι κάτοικοι έχουν επιτραπεί να ψωνίζουν για είδη παντοπωλείου, τα περισσότερα εστιατόρια και επιχειρήσεις είναι κλειστά, με τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Η αυστηρή στρατηγική της Σαγκάης για τη «μηδενική COVID» έχει δεχθεί πυρκαγιά διεθνώς, ειδικά μετά από αναφορές για ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων κατά τη διάρκεια αυστηρών εβδομάδων καραντίνας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ