Chukavin: Παραλαμβάνει τα τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή ο ρωσικός Στρατός (vid)


Ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει να παραλαμβάνει το νέο του τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή, το SVC Chukavin, προς αντικατάσταση του Dragunov SVD. Το Chukavin παράγεται σε διάφορα διαμετρήματα και έχει βεληνεκές 1.500 + μ.

Επί δεκαετίες το Dragunov αποτελούσε το τυφέκιο που εξόπλιζε τους Σοβιετικούς και κατόπιν τους Ρώσους σκοπευτές. Σήμερα το τυφέκιο θεωρείται απαρχαιωμένο και έτσι τέθηκε το ζήτημα αντικατάστασής του.

Το Chukavin παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αμυντική έκθεση ARMY 2017. Όπως και το Dragunov, το βασικό του διαμέτρημα είναι 7,62 χ 57R. Ωστόσο παράγεται και σε διαμέτρημα αντίστοιχο του δυτικού 0.308 Winchester και 0.338 Lapua Magnum.

Το τυφέκιο έχει σύστημα λειτουργίας παρόμοιο με αυτό των τυφεκίων εφόδου Kalashnikov. Επίσης διαθέτει υποδοχή τύπου Picatinny για προσαρμογή σκοπευτικών βοηθημάτων. Διαθέτει επίσης δίποδο, καταδείκτη λέιζερ, σιγαστήρα και προσαρμοσμένο στην κάννη φακό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είχε εκτελέσει βολή με τον εν λόγω τυφέκιο. Το τυφέκιο που χρησιμοποίησε ο Πούτιν διέθετε γερμανική διόπτρα Schmidt & Bender riflescope. Θεωρείται όμως απίθανο, λόγω κόστους, τα τυφέκια που θα παραδοθούν στον ρωσικό στρατό να διαθέτουν τις ελ λόγω διόπτρες.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ