«Ταυτότητα Κτιρίου»: Παραμένει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος η υλοποίησή του


Η «Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου» έχει σκοπό την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του κάθε κτιρίου ή της κάθε ιδιοκτησίας.

Παραμένει η ανάθεση υλοποίησης του πληροφοριακού συστήματος «Ταυτότητα Κτιρίου» στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ελλείψει εννόμου συμφέροντος δύο αιτήσεις συνδικαλιστικών Οργανώσεων που ζητούσαν να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Η «Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου» έχει σκοπό την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του κάθε κτιρίου ή της κάθε ιδιοκτησίας , όπως και των σχετικών αδειών τους, καθώς και την παρακολούθηση και τον έλεγχο των μεταβολών τους (νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, κ.λπ.)

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων» και η «Επαγγελματική – Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών».

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 1145-6/2022 αποφάσεις της (πρόεδρος η Μαίτρη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Χρήστος Ντουχάνης) απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης των συνδικαλιστικών φορέων, κρίνοντας ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον να προσβάλουν την ανάθεση του επίμαχου πληροφοριακού συστήματος στο ΤΕΕ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ