Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαδρίτη τάσσεται υπέρ νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας


Σάντσεθ: Αδιάρρηκτη η στήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία

Η στήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία είναι αδιάρρηκτη και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα πετύχει τους στόχους του στη χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. «Η υποστήριξη της Ουκρανίας με αποφασιστικότητα είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη και ο κόσμος που έχουμε οικοδομήσει έχουν ένα σίγουρο μέλλον», δήλωσε ο Σάντσεθ σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ισπανίας στη συμμαχία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες δήλωσε νωρίτερα ότι η Ισπανία τάσσεται υπέρ ενός νέου πακέτου ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, αλλά πρόσθεσε ότι έως τώρα δεν υπάρχει συμφωνία καθώς κάποια κράτη-μέλη παραμένουν ιδιαιτέρως εξαρτημένα από τις εισαγωγές ρωσικού αργού και εμφανίζονται απρόθυμα για τις απαγορεύσουν.

«Υπάρχουν δύο στόχοι τους οποίους έχουμε όταν εγκρίνουμε ένα πακέτο κυρώσεων. Ο ένας είναι να μην επιτραπεί στον (Ρώσο πρόεδρο) Βλαντίμιρ Πούτιν να χρηματοδοτήσει την πολεμική του προσπάθεια με ευρωπαϊκά κεφάλαια και ο άλλος είναι να μην επιτραπεί στον πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσταθεροποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Αλμπάρες σε συνέντευξη στο κρατικό δίκτυο TVE.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ