Κίνα: – κορονοϊός: 5.000 κάτοικοι Πεκίνου σε… καραντίνα επειδή βγήκε έξω θετικός γείτονάς τους!


Απίστευτες πρακτικές της κινεζικής κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Μια απίστευτη ιστορία από το Πεκίνο της πανδημίας του κορονοϊού έχει γίνει viral, καθώς ένας 40χρονος, θετικός στον ιό, έσπασε την καραντίνα που του είχε επιβληθεί και πήρε στο… λαιμό του και 5.000 γείτονές του!

Τη Δευτέρα, Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, έπρεπε να απομονωθεί στο σπίτι του, καθώς ήταν θετικός στον κορονοϊό ωστόσο ισχυρίστηκαν,πως κατά την περίοδο της απομόνωσής του «έβγαινε πολλές φορές και ήρθε σε επαφή με την κοινότητα, διακινδυνεύοντας την εξάπλωση της επιδημίας».

Κάπως έτσι οι Αρχές διέταξαν 258 άτομα που έμεναν στο κτήριο του να πάνε στο κυβερνητικό κέντρο καραντίνας και περισσότερα από 5.000 άλλα που ζούσαν στην οικιστική κοινότητα να μείνουν στο σπίτι.

Η Κίνα έχει επιβάλει σκληρούς περιορισμούς στον πληθυσμό της καθώς εργάζεται για την εξάλειψη των εστιών της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον του κοροναϊού. Η πολιτική zero-covid της Κίνας έχει δεχθεί κριτική για τον σημαντικό αντίκτυπό της στην οικονομία και τους ανθρώπους, ιδιαίτερα στη Σαγκάη, αλλά η ηγεσία της χώρας, επιμένει.

Τα αυστηρά μέτρα έχουν προκαλέσει εκτεταμένη απογοήτευση και εξάντληση στους κατοίκους, αλλά με τον αριθμό των αναφερόμενων κρουσμάτων να μειώνονται και τους περιορισμούς να αρχίζουν να χαλαρώνουν, οι αντιδράσεις σχετικά με το περιστατικό ήταν σφοδρές στα social media.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ