Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να προχωρήσει σε αποστρατικοποίηση νησιών αλλιώς θέτουμε θέμα κυριαρχίας


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επιμένει στον αβάσιμο ισχυρισμό περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών

Σε άλλη μια πρόκληση προχώρησε η Τουρκία το πρωί της Τρίτης δια του υπουργού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δεν δίστασε να επανέλθει στο αβάσιμο αίτημα της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών εκτοξεύοντας και απειλές.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Αnadolu o Τσαβούσογλου είπε ότι «αν η Ελλάδα δεν υποχωρήσει από αυτές τις παραβάσεις θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών αυτών».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σχολίασε και το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ λέγοντας ότι «έκαναν lobbying στις ΗΠΑ κατά ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ. Βάζουμε τέλος στον μηχανισμό συνομιλιών με την Ελλάδα».

Ο Τσαβούσογλου με ειρωνικό ύφος πρόσθεσε, μάλιστα, πως «οι Έλληνες πολιτικοί πιστεύουν ότι αν δεν επιτεθούν στην Τουρκία 5-10 φορές την ημέρα δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το κοινό τους»

Ο ίδιος δεν δίστασε, μάλιστα, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας και αναπαράγεται από όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να παρουσιάσει και έναν χάρτη με όλα τα ελληνικά νησιά για τα οποία η Τουρκία ζητά με προκλητικό τρόπο να προχωρήσει η αποστρατικοποίηση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ