Χάρι-Μέγκαν: Από το επίκεντρο των «φλας» στην αφάνεια -Το μυστικό γεύμα και η αδιαθεσία της Ελισάβετ


Ένα απο τα μεγαλύτερα θέματα που απασχόλησαν τις ταμπλόιντ, ενόψει των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ήταν αν θα εμφανιστούν ή όχι ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.Τελικά το ζεύγος Σάσεξ ήταν εκεί, αλλά ήταν σαν να μην ήταν, όπως σχολίασε ο βρετανικός Τύπος.

Ο Χάρι και η Μέγκαν εγκατέλειψαν τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια, προκαλώντας τριγμούς στο Μπάκιγχαμ. Ωστόσο, οι φήμες για την παρουσία τους στο μεγάλο «πάρτι» του Ιωβηλαίου οργίαζαν μέχρι την τελευταία στιγμή, με πολλούς να αναφέρουν οτι η βασίλισσα θα μπορούσε να κάνει μια εξαίρεση και να τους συμπεριλάβει σε όλα τα στάδια των εορτασμών.

Τελικά το ζεύγος Σάσεξ δεν παρακολούθησε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση «Trooping the Color» απο τον εξώστη του Μπάκιγχαμ, στο πλευρό της Βασίλισσας και των υπολοίπων μελών της βασιλικής οικογένειας, αλλά απο ένα VIP σημείο, ένα παράθυρο με θέα στο εντυπωσιακό σόου.

Η Μέγκαν εθεάθη με ένα λευκό καπέλο με φαρδύ γείσο, σε ένα παράθυρο πάνω από τη διαδρομή της παρέλασης. Ο βασιλικός σχολιαστής και βιογράφος Oμιντ Σκόμπι έγραψε στο Twitter ότι η Μέγκαν και ο Χάρι φωτογραφήθηκαν ενώ μιλούσαν με τον εξάδερφο της βασίλισσας, τον Δούκα του Κεντ και κουβέντιαζαν γελώντας με κάποια από τα δισέγγονα της βασίλισσας.

Κάποια στιγμή η δούκισσα του Σάσεξ εμφανίζεται να γονατίζει για να μοιραστεί ένα αστείο με τα εγγόνια της πριγκίπισσας Άννα, Μία και Λένα Τίνταλ και Σαβάνα και Άισλα Φίλιπς, ζητώντας τους να κάνουν ησυχία, βάζοντας το δάχτυλο της στο στόμα.

«Έλαμψαν δια της απουσίας τους»

Ο Χάρι και η Μέγκαν ήταν σίγουρα προσεκτικοί για να αποφύγουν τις κατηγορίες ότι προσελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας και οτι επιχειρούν για μία ακόμη φορά να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας από το τιμώμενο πρόσωπο, τη Βασίλισσα Ελισάβετ που γιορτάζει τα 70 χρόνια από την άνοδό της στο θρόνο.

Οι «κακές γλώσσες» σχολίασαν πάντως την απουσία συνάντησης με τη δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον. «Η Κέιτ μπορεί απλώς να ήταν πολύ απασχολημένη με τα τρία της παιδιά, τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις, των οποίων η παρουσία ενθουσίασε τα πλήθη» έγραψε η Daily Mail.

Θα ήταν επίσης η πρώτη φορά που η Κέιτ και η Μέγκαν θα βρίσκονταν μαζί από τότε που η Δούκισσα του Σάσεξ κατηγόρησε την κουνιάδα της στην τηλεοπτική της συνέντευξη με την Όπρα Γουίνφρεϊ ότι την έκανε να κλαίει για τα φορέματα των παράνυμφων.

Η δούκισσα του ΣάσεξΑ.Ρ

Για τον Χάρι η επιστροφή στο σπίτι πρέπει να ήταν ακόμη πιο πιο δύσκολη γιατί περιορίστηκε να ειναι σχεδόν ένας απλός θεατής. Ανίκανος να εμφανιστεί με στρατιωτική στολή όπως ο αδερφός του Γουίλιαμ και απρόσκλητος στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, ίσως προτίμησε λοιπόν την αφάνεια του να βρίσκεται ανάμεσα στα ξαδέρφια που βρίσκονται κάτω από τη βασιλική γραμμή διαδοχής.

Με την ευκαιρία των δύο τελευταίων Ιωβηλαίων το 2012 και το 2002, ο πρίγκιπας είχε απολαύσει ευνοϊκή θέση και εξέχοντα ρόλο στο πλευρό του Γουίλιαμ και του Πρίγκιπα Καρόλου, απολαμβάνοντας τα προνόμια και τη στοργή του κοινού. «Αυτή η στοργή δεν είναι πλέον εγγυημένη από τους Βρετανούς που έχουν κουραστεί από τις ατελείωτες κατηγορίες του για τη βασιλική οικογένεια, τη βασιλεία και τη χώρα» αναφέρει η Mail.

Το Trooping the Color πάντως δεν ήταν η τελευταία του ευκαιρία να χτίσει γέφυρες με την αποξενωμένη οικογένειά του. Ίσως παρουσιάστούν περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες τις επόμενες ημέρες, μέχρι την Κυριακή οπότε ολοκληρώνεται το τετραήμερο λαμπερό «πάρτι» του Ιωβηλαίου.

Τo «πάρτι» στα social media

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να σχολιάσουν την εμφάνιση των Σάσεξ, με έναν χρήστη του Twitter να δηλώνει: «Το χαμόγελό της λέει «Επέστρεψα…». Άλλοι σχολίασαν ότι ο Χάρι φαινόταν «αγχωμένος», ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Ο Χάρι είναι ήδη σε εγρήγορση. Κοιτάξτε το πρόσωπό του ».

Πιο σκληροί επικριτές χλεύασαν τη Μέγκαν επειδή κατέβασε το παράθυρο του αυτοκινήτου, μετά τους ισχυρισμούς του Χάρι ότι «δεν μπορούσε να επιστρέψει σπίτι» από το Λος Άντζελες επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πολύ επικίνδυνο.

Κάποιος άλλος σχολίασε: «Όταν φοβάστε για ζητήματα ασφαλείας αλλά επιλέγετε να κατεβάσετε το παράθυρο για μια φωτογράφιση στην πομπή της Βασίλισσας». Αν και η εμφάνισή τους τερμάτισε τις εικασίες πολλών μηνών, δεν υπήρξε τέλος κανένα σημάδι από τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ, τα οποία επίσης πιστεύεται ότι βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις εμφανίστηκαν, δεν υπήρχε θέση στο μπαλκόνι του Παλατιού για τον Πρίγκιπα Χάρι, τη Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους. Κάποιος έγραψε: «Προσεύχομαι η Βασίλισσα να απολαύσει λίγο χρόνο με τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ. Τόσο καιρό περίμενε. Ελπίζω επίσης να υπάρξει ειδική βάπτιση για τη Λίλιμπετ στη Βρετανία πριν επιστρέψει ο Χάρι στις ΗΠΑ».

Ένας άλλος έγραψε στο Twitter: «Πού είναι η οικογένειά τους; Μπορώ να καταλάβω ότι το μωρό μένει με τη νταντά, αλλά πού ήταν ο Άρτσι; Γιατί δεν ήταν στο παράθυρο να βλέπει την τελετή με τα άλλα παιδιά;». Ένας τρίτος πρόσθεσε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Λούις στο μπαλκόνι ήταν απλώς μια γιαγιά και ο εγγονός της! Μακάρι ο Άρτσι και η Λίλιμπετ να ήταν μαζί τους».

To γεύμα κεκλεισμένων των θυρών με την Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ γευμάτισαν με τη βασίλισσα και τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας κεκλεισμένων των θυρών χθες, στο πλαίσιο των ιδιωτικών εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αναμένεται να διατηρήσουν ως επί το πλείστον χαμηλό προφίλ τοΣαββατοκύριακο, χωρίς κανένα σημάδι από τις κάμερες του Netflix που τους ακολουθούσαν παντού στους Αγώνες Invictus στην Ολλανδία τον Απρίλιο. Αλλά θα παραστούν στη σημερινή Ακολουθία των Ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου – στο πρώτο τους βασιλικό «καθήκον» εδώ και δύο χρόνια.

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα εκπροσωπήσει επίσημα τη βασίλισσα στη λειτουργία στο Λονδίνο σήμερα το πρωί, αφού η μονάρχης αναγκάστηκε να αποχωρήσει χθες βράδυ, και επίσης δεν θα υπάρξει καμία εμφάνιση από τον πρίγκιπα Άντριου ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Οι Σάσεξ, μένουν στο Frogmore Cottage στο Ουίνδσορ και η παρουσία τους στη λειτουργία θα είναι η πρώτη εμφάνιση τους με την «οικογένεια» μετά την παγωμένη εμφάνισή τους στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τον Μάρτιο του 2020, λίγο πριν παραιτηθούν επίσημα ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η 96χρονη βασίλισσα έχασε τη σημερινή λειτουργία μετά από απόφαση της τελευταίας στιγμής που ανακοινώθηκε από το Παλάτι χθες το βράδυ, αφού ένιωσε «ενόχληση» κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων Trooping The Color. Φαίνεται ότι παρουσίασε προβλήματα κινητικότητας χθες και σε ανακοινωθέν, το Παλάτι αποκάλυψε ότι η βασίλισσα «απόλαυσε πολύ» την παρέλαση των «γενεθλίων» της και την αγάπη του κόσμου, αλλά «βίωσε κάποια ενόχληση».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ