Πως θα ονομάζεται το πρωτότυπο Pininfarina των 1.900 PS;


Όπως γίνεται αντιληπτό αυτή η ισχύς μπορεί να προκύψει από ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που στην περίπτωση της Pininfarina ονομάζεται Battista προς τιμήν του ιδρυτή της εταιρίας Battista ‘Pinin’ Farina. To λανσάρισμα του σπορ ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα γίνει το 2020 όπου συμπίπτουν τα 90 χρόνια της Carrozzeria Pininfarina, του πασίγνωστου ιταλικού σχεδιαστικού οίκου που τώρα περνά στην επόμενη φάση ως κατασκευαστής.

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο παππούς μου είχε πάντα το όραμα ότι μια μέρα θα υπήρχε μια ανεξάρτητη σειρά αυτοκινήτων με το σήμα Pininfarina. Αυτό το υπεραυτοκίνητο θα απολαμβάνει τις παγκόσμιες επιδόσεις, την τεχνολογική καινοτομία και φυσικά το κομψό στυλ. Για μένα, απλά έπρεπε να το ονομάσουμε Battista “, δήλωσε ο πρόεδρος της Pininfarina SpA, Paolo Pininfarina.

Από τις λιγοστές πληροφορίες που γνωρίζουμε έως τώρα είναι πως το Battista θα εφοδιάζεται με το σύστημα πρόωσης της Rimac με συνολική ισχύ (προφανώς με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες) στα 1.900 PS και με 2.300 Nm.

Το 0-100 αναμένεται κάτω από τα 2 sec, το 0-300 σε περίπου 12 sec, με τελική κάπου στα 400 km/h και μέγιστη θεωρητική αυτονομία κοντά στα 500 km. Όσο για την τιμή υπολογίστε κάπου στα 2-2,5 εκατομμύρια δολάρια με παραγωγή στις 150 μονάδες (από 50 για Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ).



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ