Δίαιτα φασόλια: Πεντανόστιμη λευκή φασολάδα με ζυμαρικά


Ένας συνδυασμός από κρεμμύδι, σέλινο και καρότα, είναι ακριβώς ότι χρειαζόμαστε για να αρωματίσουμε αυτή τη σούπα. Μπορείτε πάντα να ψιλοκόβετε αυτά τα λαχανικά όταν τα αγοράζετε και να τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη, έτσι ώστε κάθε φορά που τα χρειάζεστε στο μαγείρεμα να τα έχετε έτοιμα.

Λευκή φασολάδα με ζυμαρικά

Ο χρόνος που απαιτείται για να φτιαχτεί αυτή η συνταγή είναι 25 λεπτά, για την Παρασκευή των υλικών θα χρειαστείτε 15 λεπτά και οι μερίδες που θα σερβιριστούν είναι +6. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι κατεψυγμένο κρεμμύδι, σέλινο και καρότο κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • 1 κονσέρβα κομμένες ντομάτες χωρίς αλάτι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουτί φασόλια χονδρά χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, ξεπλυμένα
  • 1 μερίδα ζυμαρικά ολικής αλέσεως τύπου αχιβάδα
  • 1 ½ φλιτζάνι κατεψυγμένο σπανάκι με κομμένα φύλλα
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Βήμα 1

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μείγμα των κατεψυγμένων και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, τα ιταλικά καρυκεύματα, το αλάτι, το τριμμένο κόκκινο πιπέρι και το τριμμένο πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τους χυμούς τους, το ζωμό και τα φασόλια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε ένα ζωηρό ψήσιμο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται οι ντομάτες, περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και τα βάζουμε έπειτα με το υπόλοιπο φαγητό.

Βήμα 4

Ανακατέψτε το σπανάκι στη σούπα. Τέλος ανακατέψτε τα όλα μαζί λίγο πριν τα σερβίρετε. Μην ξεχάσετε κατά το σερβίρισμα να προσθέσετε παρμεζάνα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ