Γιατρός: Κατηγορεί 5 ιατρικές σχολές των ΗΠΑ για διακρίσεις βάσει των αρχών του Ibram X. Kendi


Γιατρός: Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Μην κάνετε κακό (Do No Harm), Dr. Stanley Goldfarb, είπε ότι οι ιατρικές σχολές ακολουθούν τις αρχές του Ibram X. Kendi Οργάνωση που εναντιώνεται στον «αντιρατσισμό» κατηγορεί τις ιατρικές σχολές για παραβίαση Πολιτικών Δικαιωμάτων Οργάνωσης που αντιτίθεται στον «αντιρατσισμό» κατηγορεί τις ιατρικές σχολές για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων

Ο Δρ Stanley Goldfarb του Οργανισμού Μην κάνετε κακό Do No Harm είπε ότι διάφορες υποτροφίες που προσφέρονται από ιατρικές σχολές αντικατοπτρίζουν την ιδέα του Ibram X. Kendi ότι οι «μελλοντικές διακρίσεις» μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των ιστορικών αδικιών. Ένας οργανισμός που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση του αντιρατσισμού και των διακρίσεων στον ιατρικό τομέα, που ονομάζεται Μην κάνετε κακό Do No Harm, υπέβαλε καταγγελίες στο Γραφείο Πολιτικών Δικαιωμάτων του Υπουργείου Παιδείας των Ηνωμένων Πολιτειών, και κατηγόρησε πέντε ιατρικές σχολές για παραβίαση του Τίτλου VI για φερόμενες διακρίσεις βάσει φυλής για διάφορες υποτροφίες.

Ο Νόμος για τα Πολιτικά Δικαιώματα του 1964, ή ο Τίτλος VI, απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος ή εθνικής καταγωγής από οποιοδήποτε πρόγραμμα ή δραστηριότητα που λαμβάνει ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

Ο Οργανισμός Μην κάνετε κακό Do No Harm υπέβαλε καταγγελίες στο Γραφείο Πολιτικών Δικαιωμάτων σχετικά με το Ιατρικό Κολλέγιο του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα – Τάλσα, τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γιούτα, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και το Ιατρικό Κολλέγιο του Ουισκόνσιν.

“Αυτό αντανακλά την ιδέα του Ibram Kendi ότι για να παράγουμε κάποιου είδους αιτιολόγηση των διακρίσεων του παρελθόντος, εμπλεκόμαστε σε τρέχουσες και μελλοντικές διακρίσεις.

Και… απορρίπτουμε εντελώς αυτήν την ιδέα”, είπε ο Δρ. Stanley Goldfarb, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τουΟργανισμού Μην κάνετε κακό Do No Harm.

“Στην πραγματικότητα, οι υποτροφίες είναι παράνομες και δεν πρέπει να συμβαίνουν.

Και αυτά τα σχολεία πρέπει πραγματικά να απορρίψουν αυτό το είδος ρατσιστικής προσέγγισης στην εκπαίδευση… και θα πρέπει να ξεκινήσουν προγράμματα που είναι δίκαια για όλα τα άτομα.”

“Αν πάτε πίσω στη δεκαετία του 1920 και του ’30, ήταν οι Εβραίοι που αποκλείστηκαν ως καθορισμένη κατηγορία.

Και υπήρχε μια ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε πριν από αρκετά χρόνια, όπου κάποιος έγραψε στις ιατρικές σχολές των διαφόρων ιατρικών σχολών σε όλη τη χώρα, και αυτοί αναγνώρισαν το γεγονός ότι είχαν περιορίσει τον αριθμό των Εβραίων αιτούντων που θα δεχόντουσαν.

Άρα… το απορρίπτουμε εντελώς», είπε ο Goldfarb. “Πιστεύουμε ότι η εισαγωγή στις ιατρικές σχολές θα πρέπει να βασίζεται μόνο στην αξία.

Και αυτό και υπάρχουν πολλοί Αφροαμερικανοί φοιτητές που έχουν υψηλά προσόντα και είναι άξιοι εισαγωγής στην ιατρική σχολή, και θα πρέπει να γίνουν δεκτοί στην ιατρική σχολή εάν επιθυμούν τόσο πολύ να μπουν στην ιατρική σχολή – αλλά με βάση το γεγονός ότι πέτυχαν αυτό που πέτυχαν, όχι λόγω κάποιας επιθυμίας να δημιουργήσουν κάποιου είδους σύστημα ποσοστώσεων στην ιατρική όπου κάθε τάξη ιατρικής σχολής αντικατοπτρίζει τέλεια τον πληθυσμό και ακόμα κι αν κάποιος προσπαθήσει να το κάνει αυτό… καταλήγει να αποκλείει πολλούς ανθρώπους – συνήθως οι νοτιοασιάτες και τα άτομα της Ανατολικής Ασίας είναι αυτά που καταλήγουν να αποκλείονται».

Ο Goldfarb πρόσθεσε ότι πίστευε πως ορισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι σε ιατρικές σχολές αναλάμβαναν περισσότερη αντιρατσιστική δράση στα ιδρύματά τους για να εξευμενίσουν τον αριστερό όχλο. Εκτός από το αυξανόμενο νομικό σκέλος της, ο Goldfarb πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός Μην κάνετε κακό Do No Harm παρέχει επίσης αντικρούσεις στην αντιρατσιστική ιατρική βιβλιογραφία η οποία, όπως ισχυρίζεται, περιέχει κακές μεθόδους έρευνας και αμφισβητήσιμα συμπεράσματα στον ιστότοπό της.

“Ο κύριος σκοπός μας είναι να γίνουμε φωνή για τους ανθρώπους και να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχουν εκείνοι που αγωνίζονται γι’ αυτούς για να επιτύχουν τη δίκαιη περίθαλψη, την καλύτερη διαθέσιμη φροντίδα.

Και αν αυτός είναι ο στόχος των γιατρών, τότε όλοι οι ασθενείς θα ωφεληθούν.

Και αν στόχος είναι να προκληθεί ένα είδος ρατσιστικής διάκρισης, τότε ορισμένοι ασθενείς δεν θα ωφεληθούν, ενώ άλλοι μπορεί να ωφεληθούν.

Και αυτό δεν είναι δίκαιο και δεν είναι κάτι που υποστηρίζουμε. Επομένως, θα ζητούσαμε από τους ανθρώπους να ενωθούν μαζί μας για να βοηθήσουν να δώσουν τη φωνή τους στις ανησυχίες που έχουμε και τους στόχους που έχουμε θέσει», είπε ο Goldfarb.

Ο Δρ Stanley Goldfarb μιλά με το Fox News Digital σχετικά με την υποβολή καταγγελιών κατά πέντε ιατρικών σχολών.

Εκτός από το αυξανόμενο νομικό σκέλος του, ο Goldfarb πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός Μην κάνετε κακό Do No Harm παρέχει επίσης αντικρούσεις στην αντιρατσιστική ιατρική βιβλιογραφία η οποία, όπως ισχυρίζεται, περιέχει κακές μεθόδους έρευνας και αμφισβητήσιμα συμπεράσματα στον ιστότοπό της.

Ο Goldfarb πρόσθεσε ότι οι διακρίσεις γίνονται ολοένα και πιο συχνές στον ιατρικό τομέα και φοβάται ότι λόγω της σπανιότητας των πόρων θα μπορούσε να υπάρξει «δεξιολόγηση» στο μέλλον με βάση τη φυλή, εάν οι νέες πρωτοβουλίες παραμείνουν «ανεξέλεγκτες». “Ξέρετε, τα νοσοκομεία κλείνουν σε όλη τη χώρα… και αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε έλλειψη διαθεσιμότητας υπηρεσιών. Επομένως, εάν έχουμε έλλειψη διαθεσιμότητας υπηρεσιών και ορισμένους κανόνες βασισμένους στη φυλή, τότε αναπόφευκτα θα αρχίσουμε να βλέπουμε διαφορικές θεραπείες», είπε. “Πέρα από αυτό, νομίζω ότι υπονομεύει την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν οι ασθενείς στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Πρέπει να πάτε σε έναν γιατρό και να πιστεύετε ότι κάνει το καλύτερο για εσάς απλώς και μόνο λόγω των ιατρικών προβλημάτων που έχετε και όχι για οποιονδήποτε άλλον λόγο».

Ιατρικό Κολλέγιο της Φλόριντα

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Υποεκπροσώπησης στην Ιατρική στο FCM είναι ανοιχτό σε υποεκπροσωπούμενους φοιτητές μειονοτήτων που επιδιώκουν επείγουσα ιατρική. Σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Κολλεγίων, «Υποεκπροσώπηση στην ιατρική σημαίνει εκείνους τους φυλετικούς και εθνοτικούς πληθυσμούς που υποεκπροσωπούνται στο ιατρικό επάγγελμα σε σχέση με τον αριθμό τους στον γενικό πληθυσμό».

«Αυτό περιλαμβάνει Αφροαμερικανούς και/ή Μαύρους, Ινδιάνους της Αμερικής, Ιθαγενείς της Αλάσκας, κατοίκους Χαβάης, Ισπανόφωνους/Λατίνους και Νησιώτες του Ειρηνικού», δήλωσε η FCM.

“Το Πανεπιστήμιο αψηφά ανοιχτά αυτές τις υποχρεώσεις με την κατανομή υποτροφιών και ευκαιριών απασχόλησης με βάση τη φυλή”, είπε ο Οργανισμός Μην κάνετε κακό Do No Harm.

«Εν ολίγοις, το Πανεπιστήμιο δίνει προτεραιότητα σε ορισμένους φοιτητές ιατρικής έναντι άλλων, καθαρά λόγω της φυλής τους».

Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μινεσότα

Το Βραβείο Επιλογής Επισκέψεων Φοιτητών Διαφορετικότητας στην Παιδιατρική είναι διαθέσιμο μόνο σε μειονότητες που υποεκπροσωπούνται.

Οι βραβευθέντες λαμβάνουν υποτροφίες καθώς και ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.

«Όπως παραδέχεται ανοιχτά το Πανεπιστήμιο –πράγματι, διαφημίζει– οι φοιτητές πρέπει να ανήκουν σε μια ιστορικά αποκλεισμένη ομάδα», είπε ο Οργανισμός Μην κάνετε κακό Do No Harm.

“Υπό το φως των προτύπων επιλεξιμότητας του Πανεπιστημίου που εισάγουν διακρίσεις στο πρόσωπο, ζητάμε από το Τμήμα να διερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς σε αυτήν την καταγγελία, να ενεργήσει γρήγορα για να διορθώσει παράνομες πολιτικές και πρακτικές και να διατάξει την κατάλληλη ανακούφιση”, ανέφερε η καταγγελία προς το Γραφείο Πολιτικών Δικαιωμάτων. University of Oklahoma-Tulsa School of Community Medicine

Το Πρόγραμμα Επιλογής Φοιτητών Υποεκπροσώπησης Επισκέψεων στην Ιατρική “περιορίζει ρητά την επιλεξιμότητα σε άτομα από συγκεκριμένα φυλετικά δημογραφικά στοιχεία”, σύμφωνα με την καταγγελία. «Το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να αναστείλει αμέσως το Πρόγραμμα ή να αναθεωρήσει τους όρους του για να διασφαλίσει ότι οι αιτούντες όλων των φυλών λαμβάνουν ίση εκτίμηση», είπε ο Οργανισμός Μην κάνετε κακό Do No Harm.

University of Utah School of Medicine: Division of Otolaryngology

“Το University’s Underrepresented in Medicine Student Clerkship Grant είναι ένα πρόγραμμα για να “υποστηρίξει και να ενθαρρύνει φοιτητές ιατρικής που προσδιορίζονται ως υποεκπροσωπούμενοι στην ιατρική (URiM).

Οι βραβευθέντες λαμβάνουν υποτροφία 2.500 $ για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης, πρόσθετες επιδοτήσεις ταξιδιού και πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες εξέλιξης και σταδιοδρομίας», έγραψε ο Οργανισμός Μην κάνετε κακό Do No Harm.

«Αυτά τα οικονομικά οφέλη και οι επαγγελματικές ευκαιρίες, ωστόσο, περιορίζονται αυστηρά σε άτομα ορισμένων φυλών ή εθνοτήτων».

Ιατρικό Κολλέγιο του Ουισκόνσιν

«Το Πρόγραμμα Επιλογής Φοιτητών του Ιατρικού Κολλεγίου του Ουισκόνσιν «2022 Visiting Medical Underrepresented in Medicine (URiM)» περιορίζει ρητά την επιλεξιμότητα σε άτομα από συγκεκριμένα φυλετικά δημογραφικά στοιχεία…

Εν ολίγοις, το Ιατρικό Κολλέγιο δίνει προτεραιότητα σε ορισμένους φοιτητές ιατρικής έναντι άλλων, καθαρά λόγω της φυλής τους».

Το Fox News Digital επικοινώνησε για σχόλια από τις ιατρικές σχολές και έλαβε ένα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ