Μπόρις Τζόνσον: Θα απευθυνθεί στους βουλευτές του λίγο πριν την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής


Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Τζόνσον θα απευθυνθεί στους βουλευτές του πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής εναντίον του, δήλωσε ο εκπρόσωπός του

Ο Μπόρις Τζόνσον θα απευθυνθεί σήμερα στους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματός του πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής εναντίον του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, προσθέτοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι επικεντρωμένος στη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Βρετανία και ο κόσμος.

«Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στο κόμμα του αργότερα σήμερα το απόγευμα», δήλωσε ο εκπρόσωπός του σε δημοσιογράφους.

«Ασφαλώς ο πρωθυπουργός είναι σταθερά της άποψης ότι δεν θα αποσπαστεί η προσοχή του από τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Βρετανία και ο κόσμος», πρόσθεσε.

Βρετανία: Ηχηρή παραίτηση του «τσάρου κατά της διαφθοράς» – Θα καταψηφίσει τον Τζόνσον

Ο «πρωταθλητής κατά της διαφθοράς» της Βρετανίας, βουλευτής Τζον Πένροουζ, παραιτήθηκε σήμερα (6/6) από τον ρόλο του στην κυβέρνηση λέγοντας ότι θα καταψηφίσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σε ψήφο εμπιστοσύνης αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Λυπάμαι που πρέπει να παραιτηθώ ως τσάρος κατά της διαφθοράς του Πρωθυπουργού, αλλά μετά την απάντησή του την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τον Υπουργικό Κώδικα, είναι αρκετά σαφές ότι τον έχει παραβιάσει», έγραψε στο Twitter.

«Αυτό συνιστά θέμα παραίτησης για μένα, και θα πρέπει να είναι και για τον πρωθυπουργό». Η κρίσιμη ψηφοφορία για το μέλλον του Μπόρις Τζόνσον θα διεξαχθεί απο τις 20:00 έως τις 22:00, ώρα Ελλάδος.

Αν χάσει, θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να τον καταψηφίσουν τουλάχιστον 180 συντηρητικοί βουλευτές. Η Ντάουνιγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι ο Τζόνσον χαιρετίζει την ψηφοφορία ως «μια ευκαιρία να τερματιστεί η φημολογία πολλών μηνών».

Το μεγαλύτερο μέρος του υπουργικού συμβουλίου είπε ότι θα τον στηρίξει
Ωστόσο, ο ηγέτης των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ, προτρέπει τους βουλευτές των Τόρις να «δείξουν σθένος» και να τον καταψηφίσουν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ