Έρευνα Prorata: Πείτε τη γνώμη σας για το ποιος φταίει για τις πυρκαγιές


Αυτή την εβδομάδα, η έρευνα του Newsbomb.gr και της Prorata αφορά το ποιος ευθύνεται για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Οι πυρκαγιές είναι ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, προβλήματα της χώρας κάθε καλοκαίρι. Ήδη από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου η φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα και έφτασε ως τη Βούλα προκάλεσε καταστροφές, με την κινητοποίηση έτσι ώστε να περιοριστεί το μέτωπο να είναι τεράστια. Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα από τα βασικά ερωτήματα που προέκυψαν ήταν το ποιος φταίει για την πυρκαγιά.

Είναι η κλιματική αλλαγή, ως αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας; Ευθύνονται οι χρόνιες ανεπάρκειες και η έλλειψη συντονισμού του κρατικού μηχανισμού; Παίζει ρόλο η ελλιπής προετοιμασία των τοπικών αρχών ή εν τέλει η ευθύνη βαραίνει και μερίδα των πολιτών που συμπεριφέρονται είτε ανεύθυνα, είτε με δόλο;

Το Newsbomb.gr δίνει βήμα στους αναγνώστες του που καλούνται να απαντήσουν το τι πιστεύουν για το ποιος έχει την ευθύνη για την έξαρση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Η ψηφοφορία θα παραμένει ανοιχτή για περίπου 48 ώρες.

Στο τέλος της εβδομάδας δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας με αναλυτικούς πίνακες και κείμενο ανάλυσης από τον επικεφαλής Πολιτικών και Κοινωνικών Ερευνών της Prorata, Άγγελο Σεριάτο.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ!

ΠΕΣ ΤΗ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR!

Μπες εδώ και ψήφισε


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ