Νέα επίθεση Ερντογάν στον Μητσοτάκη και απειλές κατά της Ελλάδας: «Θα πάθετε ό,τι οι πρόγονοί σας»


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησε όσα συμφώνησαν στη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη. Νέες απειλές κατά της χώρας μας από τον Τούρκο πρόεδρο με αναφορές στη Μικρασιατική καταστροφή.

Επικίνδυνα τεντώνει το σκοινί η Τουρκία και προσωπικά ο πρόεδρός της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε εκδήλωση στην πόλη Βαν, ο Ερντογάν επέλεξε να αναφερθεί ξανά στην Ελλάδα, ενώ έκανε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στα λεγόμενά του ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε εκ νέου στο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, το οποίο φαίνεται πως τον έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε απειλές κατά της χώρας μας λέγοντας – επί της ουσίας – πως θα επαναληφθεί η Μικρασιατική καταστροφή.

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα μέσω της άσκησης EFES 2022 και υπογράμμισε πως η χώρα μας το έλαβε. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα και προχώρησε σε δηλώσεις κατά της Άγκυρας, εκτοξεύοντας απειλές κατά των Ελλήνων όπως ότι «θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια».

«Σε φιλοξένησα στο Αρχοντικό Βαχεντίν, φάγαμε μαζί, συμφωνήσαμε μαζί. Μετά από 15 ημέρες πας στις ΗΠΑ, μιλάς κατά της Τουρκίας στο Κογκρέσο. Δεν το ‘τρώμε’ Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν πριν εξαπολύσει νέες κατηγορίες κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Έχετε δημιουργήσει βάσεις. Τι στήνουν; Λένε ότι οι βάσεις είναι εναντίον της Ρωσίας. Θα μπορούσατε να σταθείτε στο πλευρό της Ουκρανίας;», σχολίασε ο Ερντογάν κάνοντας έμμεση αναφορά στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την Αλεξανδρούπολη, η οποία επίσης έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην Άγκυρα.

«Αυτή η Δύση δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη. Η πολιτική της Δύσης δεν είναι αξιόπιστη», υπογράμμισε στη συνέχεια αφήνοντας σαφείς αιχμές και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ