Αμάντα Λιρ: Ήταν γυναίκα ή άνδρας; Από μούσα του Νταλί, ερωμένη του Μπάουι

Η Αμάντα Λιρ αποτελούσε πάντα ένα μυστήριο καθώς η καταγωγή και η ακριβής ημερομηνία γέννησή της είναι αδιευκρίνιστες.

Γεννήθηκε το 1939 ή το 1946 ή το 1948 ή το 1950 στη Σαϊγκόν ή στο Χονγκ Κονγκ. Ο πατέρας της ήταν μάλλον Γάλλος και η μητέρα της ρωσο-ασιατικής καταγωγής.

Ήταν τραγουδίστρια, μοντέλο, ηθοποιός και κατάφερε να γίνει ντίβα των 70s.

Η πολυτάραχη ζωή της, οι σχέσεις της και η καριέρα της απασχόλησαν τον Τύπο και τα ΜΜΕ της εποχής ενώ συνεχίζουν να απασχολούν μέχρι και σήμερα.

Έγινε γνωστή με το εμβληματικό τραγούδι των 70s «Enigma», γνωστό ως «Give a bit of hmm to me».

Ξεσήκωσε την ανδρική φαντασία με την διαφήμιση της μπύρας Amstel ως μπαργούμαν με αβυσσαλέο ντεκολτέ, που ωστόσο, σήμερα χαρακτηρίζεται σεξιστική.

Ωστόσο, η σεξουαλικότητά της παραμένει άγνωστη.

Ήταν μούσα και ερωμένη του σουρεαλιστή Σαλβαντόρ Νταλί, ενώ φημολογούταν ότι ήταν τρανσέξουαλ που γεννήθηκε άνδρας με το όνομα Αλέν Ταπ και δούλευε σε καμπαρέ.

Τον Νοέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε ένα άρθρο ιταλικής εφημερίδας που υποστήριζε ότι είχε βρεθεί το πιστοποιητικό γέννησής της, του οποίου όμως η εγκυρότητα δεν έχει αποδειχτεί.

Ακόμη, υπήρξε ερωμένη του τραγουδιστή Ντέιβιντ Μπάουι.

Ποτέ δεν παραδέχτηκε τίποτα ούτε έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για τις φήμες που οργίαζαν, καθώς αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έγινε σταρ.

Η βαριά φωνή της και τα πιο σκληρά χαρακτηριστικά του προσώπου της βοήθησαν στο να συντηρηθεί αυτή η φήμη.

«Είμαι γνωστή. Στην Ιταλία επειδή είναι μανιακοί με το σεξ. Στη Γερμανία, επειδή περίμεναν πώς και πώς να βρεθεί μία καινούρια Μαρλέν Ντίτριχ. Και έχω κερδίσει τους γκέι, που είναι άκρως απαραίτητοι, γιατί έχουν τις καλύτερες ντίσκο, εξαιτίας των εξωπραγματικών μύθων που έχουν βγει για μένα», είχε δηλώσει η ίδια κυνικά.

Η Αμάντα Λιρ πουλάει ακόμη πολλούς δίσκους και συνεχίζει την καριέρα της, αποτελώντας μέχρι και σήμερα ένα αίνιγμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here