ΗΠΑ έρευνα: Αισθανόμαστε χαλαροί μόνο για περίπου 40 λεπτά την ημέρα


Μια νέα δημοσκόπηση ρώτησε 2.000 Αμερικανούς σχετικά με τις συνήθειες φροντίδας του εαυτού τους και δείχνει ότι ενώ ο μέσος ερωτώμενος αισθάνεται χαλαρός μόνο για λιγότερο από μία ώρα, το 47 τοις εκατό αισθάνεται ακόμη λιγότερο χαλαρό από αυτό. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες λένε ότι η αυτοφροντίδα είναι προτεραιότητα για αυτούς και το 72% αναφέρει ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις ρουτίνες αυτοφροντίδας τους.

Στην πραγματικότητα, οι ερωτηθέντες αφιερώνουν πάνω από 200 ώρες το χρόνο στην αυτοφροντίδα. Ενώ ο μέσος ερωτώμενος αφιερώνει 38 λεπτά στον εαυτό του κάθε μέρα, το 15% ξοδεύει περισσότερο από μία ώρα για αυτοφροντίδα. Η έρευνα διαπιστώνει ότι ανεξάρτητα από τον χρόνο που αφιερώνουν οι ερωτηθέντες σε ρουτίνες αυτοεξυπηρέτησης, ο καθένας ορίζει την αυτοφροντίδα ως κάτι διαφορετικό. Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι κορυφαίες ρουτίνες αυτοεξυπηρέτησης των ερωτηθέντων περιλαμβάνουν την προπόνηση (36%), την ακρόαση μουσικής (35%) και τις βόλτες (33%).

Επιπλέον, το 32% επιθυμεί να κάνει ένα μεγάλο ντους και να ξεκινήσει μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας ή να βυθιστεί στον καναπέ για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία. Εν τω μεταξύ, τρεις στους 10 ερωτηθέντες απολαμβάνουν να επιδίδονται σε ένα ζεστό μπάνιο ή να παίρνουν ένα καλό βιβλίο. Άλλοι προτιμούν το διαλογισμό (28%), την ακρόαση podcast (27%) ή το ημερολόγιο (23%). Η έρευνα δείχνει επίσης ότι υπάρχουν ορισμένα εμπόδια στα ταξίδια αυτοεξυπηρέτησης των ερωτηθέντων, όπως η έλλειψη χρημάτων (52%) και τα κίνητρα (42%).

Εκτός από αυτά τα εμπόδια, το 44% των ερωτηθέντων συμμερίστηκαν επίσης ότι αγωνίζονται να βρουν φιλικά προς το περιβάλλον ή βιώσιμα προϊόντα για να τα ενσωματώσουν στη ρουτίνα τους – κάτι που είναι βασικό για το 24 τοις εκατό που «πάντα» εξετάζει εάν οι συνήθειες αυτοεξυπηρέτησής τους είναι ή όχι φιλικα προς το περιβάλλον. Έχοντας αυτά τα εμπόδια κατά νου, δεν είναι περίεργο που τρεις στους πέντε πιστεύουν ότι είναι πιο σπάταλοι από όσο θα ήθελαν όταν πρόκειται για τις συνήθειες φροντίδας του εαυτού τους, που μπορεί να τους επιβαρύνουν καθώς το 70% ανησυχεί για την τρέχουσα κατάσταση το περιβάλλον.

Δύο στους τρεις ερωτηθέντες θεωρούν ότι είναι ένα άτομο με περιβαλλοντική συνείδηση ​​– και τα τρία τέταρτα θεωρούν ότι αυτό αποτελεί μέρος της συνολικής τους αυτοφροντίδας. Οι κορυφαίες φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες των ερωτηθέντων περιλαμβάνουν το κλείσιμο της βρύσης όταν βουρτσίζουν τα δόντια τους (42%), να μην αφήνουν το νερό να τρέχει ενώ πλένουν τα πιάτα τους (39%) και να αγοράζουν ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα προϊόντα (36%).

Οι ερωτηθέντες μοιράστηκαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να αλλάξουν έως και πέντε από τις συνήθειες αυτοεξυπηρέτησής τους, αν αυτό σήμαινε ότι θα ήταν καλύτερο για το περιβάλλον. Ένα άλλο 59% πιθανότατα θα σταματούσε να χρησιμοποιεί ένα προϊόν αφού ανακαλύψει ότι δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Τα κορυφαία προϊόντα που οι ερωτηθέντες θα άλλαζαν για μια φιλική προς το περιβάλλον έκδοση περιλαμβάνουν οδοντόκρεμα, σαμπουάν ή μαλακτικό και προϊόντα μαλλιών.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ