Έτσι ένας μπαμπάς θα μεγαλώσει μια ευτυχισμένη κόρη


Ένας μπαμπάς θα πρέπει να είναι δίπλα στην κόρη του και να της λέει συνεχώς πόσο όμορφη, έξυπνη και δυνατή είναι. Ο έπαινος δεν έβλαψε ποτέ κανένα παιδί.

Δύναμη

Θα πρέπει να τη μάθει πως τη δύναμη δεν την έχουν μόνο οι άντρες.

Χαρακτηρισμούς για το αντίθετο φύλο

Πολύ σημαντικό είναι οι χαρακτηρισμοί για το άλλο φύλο. Θυμηθείτε πως για τα παιδιά ο τρόπος που εκφράζονται οι μεγάλοι συνάδει με τον τρόπο που σκέφτονται. Επίσης, θυμηθείτε πως και από τις δικές σας απόψεις θα διαμορφώσει και τη γενική άποψη για τους άντρες και τις γυναίκες. Μιλήστε με σεβασμό για το «φύλο» της και αποφύγετε τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Συναισθήματα

Δείξτε άφοβα τα συναισθήματά σας, ακόμα και αν βάλετε τα κλάματα μπροστά της. Μάθετέ της να εκδηλώνει και να εκφράζει κάθε της συναίσθημα.

Ειλικρίνεια

Μάθετέ της να είναι ειλικρινής και αφοσιωμένη στις σχέσεις της, χωρίς αυτό να σημαίνει τυφλή υποταγή. Με αυτό τον τρόπο θα μάθει να έχει ουσιαστικές σχέσεις με τους άλλους και να βοηθά τους ανθρώπους που αγαπά.

Βιβλία

Διαβάστε της βιβλία με αρσενικούς και θηλυκούς ήρωες. Ναι, η αλήθεια είναι πως σπανίζουν, αλλά είναι καλό να μάθει πως και οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στον ηρωισμό.

Χόμπι

Μοιραστείτε μαζί της τα χόμπι σας και αφήστε τη να συμμετέχει σε όποιο θέλει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ