Δεσποτόπουλος: Η Τουρκία αποτελεί πλέον πρόβλημα για το ΝΑΤΟ


«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα και εξυπηρετεί αντινατοϊκά συμφέροντα»

Πρόβλημα για το ΝΑΤΟ αποτελεί πλέον η Τουρκία με δεδομένο την τακτική που ακολουθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι ολοένα και πιο ακραίες θέσεις του Τούρκου προέδρου συνδέονται με το προεκλογικό του αδιέξοδο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ερντογάν αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα και εξυπηρετεί αντινατοϊκά συμφέροντα, δηλαδή την ειδική σχέση με τη Ρωσία» είπε ο κ. Δεσποτόπουλος το πρωί της Δευτέρας (2/6) στην ΕΡΤ και επεσήμανε:

«Την ίδια ώρα, ο μέσος Τούρκος πολίτης θεωρεί, λόγω της προπαγάνδας, ότι οι Αμερικανοί μαζί με τους Έλληνες τα έχουν βρει και ετοιμάζονται για πόλεμο, ενώ έχει επίσης περάσει το ψευδές μήνυμα περί κατοχής νησιών από την Ελλάδα κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

«Είναι πολύ αργά για τον Ερντογάν να ανασχέσει το δράμα της τουρκικής οικονομίας και καθιστά την Ελλάδα εύκολο στόχο αφού έχουν κλείσει όλα τα άλλα μέτωπα με τις ΗΠΑ, τη Συρία και την Ευρώπη».

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι στα άρθρα στον τουρκικού Τύπου κυριαρχούν θέματα όπως η αύξηση τιμής των εισιτηρίων κατά 65% στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ στα διεθνή δημοσιεύματα είναι εμφανής η συσπείρωση υπέρ της Ελλάδας.

Επισημάνθηκε τέλος, ότι μέχρι τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου καλοκαιριού στην Τουρκία η κατάσταση θα είναι δύσκολη και ένα ατύχημα που θα ερμηνευτεί ως γεγονός σκοπιμότητας, «μπορεί να συμβεί».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ