Νέα έρευνα: Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία επισημαίνει τα οφέλη των ζώων συντροφιάς


Το Healthy Bond for Life™ της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας δημοσιεύει νέα έρευνα που τονίζει τα οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία της συντροφιάς με κατοικίδια. Τα κυριότερα σημεία της έρευνας είναι ότι το 95% των κηδεμόνων κατοικίδιων ζώων βασίζονται στο κατοικίδιό τους για ανακούφιση από το άγχος. Την ίδια ώρα, σχεδόν 7 στους 10 (69%) λένε ότι φροντίζουν καλύτερα το κατοικίδιό τους από τον εαυτό τους. Στη συντριπτική τους πλειονότητα (70%) δηλώνουν ότι προτιμούν να περνούν χρόνο με το κατοικίδιό τους παρά να βλέπουν τηλεόραση (30%) για να διώξουν το άγχος. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) λένε ότι τα κατοικίδιά τους τους βοηθούν να είναι σωματικά δραστήριοι και το 70% των εργαζομένων λέει ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί αν μπορούσαν να έχουν το κατοικίδιό τους στη δουλειά μαζί τους.

Οι πιο δημοφιλείς τρόποι με τους οποίους τα κατοικίδια βοηθούν τους ανθρώπους να απαλλαγούν από το άγχος είναι: να χουχουλιάζουν (68%), να κάνουν τους ιδιοκτήτες τους να γελούν (67%) και να τους βοηθούν να αισθάνονται λιγότερο μόνοι (61%). “Πολλοί κηδεμόνες κατοικίδιων έχουν βρει συναισθηματική υποστήριξη από τα κατοικίδιά τους και η επιστήμη υποστηρίζει τα οφέλη στη σωματική και ψυχική υγεία από τη συντροφιά με τα κατοικίδια”, δήλωσε ο Glenn Levine, MD, καθηγητής ιατρικής στο Baylor College of Medicine και επικεφαλής του καρδιολογικού τμήματος στο Michael. E. DeBakey VA Medical Center στο Χιούστον, εθελοντής ιατρός εμπειρογνώμονας για το Healthy Bond for Life της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και κύριος συγγραφέας της Επιστημονικής Δήλωσης της Ένωσης για τα κατοικίδια και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. «Το χρόνιο ή συνεχές στρες είναι ένας βασικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό, και οι μελέτες δείχνουν ότι το να έχεις ένα κατοικίδιο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, να μειώσει το άγχος και να ενθαρρύνει συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής, όπως η σωματική δραστηριότητα».

Συνολικά, το να έχετε ένα κατοικίδιο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος σας, να αποκτήσετε μεγαλύτερη φυσική κατάσταση, να μειώσετε την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και το σάκχαρο στο αίμα. και ενισχύστε τη συνολική σας ευτυχία και ευημερία. Το Healthy Bond for Life τονίζει ότι ο πρωταρχικός λόγος για να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο είναι να δώσετε στο κατοικίδιο ένα στοργικό σπίτι, αλλά η υιοθεσία μπορεί να φέρει πολλά οφέλη για την υγεία σας, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ