Για πρώτη φορά σε διεθνή άσκηση το ινδικό ιπτάμενο ραντάρ CI-18 Netra


Σε διεθνή άσκηση συμμετείχε για πρώτη φορά το ινδικής σχεδίασης ανάπτυξης και κατασκευής ιπτάμενο ραντάρ CI-18 Netra. Πρόκειται για το νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ελέγχου και διοίκησης που ανέπτυξε η ινδική κρατική υπηρεσία ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, Defense Research Development Organization (DRDO), το οποίο έχει εγκατασταθεί επί αεροσκάφους ERJ -145.

Το ινδικό σύστημα συμμετείχε στην αμερικανο-ινδική άσκηση COPE India και ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σύστημα συμμετείχε σε άσκηση με ξένη αεροπορική δύναμη. Η ανάπτυξη του συστήματος CI-18 Netra ξεκίνησε το 2003 και περιελάμβανε την απόκτηση τριών αεροσκαφών εξοπλισμένων με το ινδικό ραντάρ και τα λοιπά υποσυστήματα. Συνολικά πέντε εργαστήρια της DRDO συμμετείχαν στην ανάπτυξη των υποσυστημάτων του ιπτάμενου ραντάρ.

Πιο συγκεκριμένα τα ινδικά κρατικά ερευνητικά εργαστήρια ανέπτυξαν το ραντάρ, το σύστημα τηλεπικοινωνιών, το σύστημα ζεύξης δεδομένων, το σύστημα ESM, το σύστημα αυτοπροστασίας, τους σταθμούς εργασίας, τους υπολογιστές, το σύστημα IFF, την ολοκλήρωση των υποσυστημάτων και την επίβλεψη του συνόλου των εργασιών. Το ινδικό σύστημα μπορεί να καλύψει τόξο περιοχής έρευνας 240 μοιρών και η εμβέλεια του φτάνει τα 200 χλμ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ