Διακοπές: Πώς τα ταξίδια θα βοηθήσουν στη φροντίδα του εαυτού μας;


Δεδομένου του παρατεταμένου άγχους, της θλίψης και της αβεβαιότητας της ζωής μιας φαινομενικά ατέρμονης παγκόσμιας πανδημίας, η αυτοφροντίδα είναι πιο σημαντική και απαραίτητη από ποτέ. Η αυτοφροντίδα έχει πολλές μορφές. Έχει να κάνει με την εύρεση εκείνων των ενεργειών, μεγάλων ή μικρών, που μας βοηθούν να γειωνόμαστε προσωπικά όταν το χάος μας περιβάλλει. Τι γίνεται με την αυτοφροντίδα μας όταν πηγαίνουμε διακοπές;

Πώς μπορείτε να εντάξετε την αυτοφροντίδα στις διακοπές σας;

1. Δεσμευτείτε σε μια ψηφιακή αποτοξίνωση. Μακράν η πιο ωφέλιμη και τόσο αναγκαία θεραπεία αυτοφροντίδας στην εποχή μας είναι η ψηφιακή αποτοξίνωση. Είτε ταξιδεύετε μόνοι σας είτε με αγαπημένα πρόσωπα, παρατήστε αυτές τις συσκευές. Δεσμευτείτε να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης στο ελάχιστο και απλά να είστε παρόντες στη στιγμή! 

2. Ακολουθήστε τον ήλιο. Δεν είναι κάτι για το οποίο αφιερώνουμε χρόνο στο σπίτι, στη μέση του καθημερινού μας χάους, αλλά ένας πολύ καλός τρόπος για να φορτίσουμε τις μπαταρίες της ψυχής ενώ είμαστε στις διακοπές είναι να δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε την ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα (ή και τα δύο) κάθε μέρα. Καμία ανατολή ή δύση του ηλίου δεν είναι ποτέ ίδια. Απλώς αφιερώνοντας χρόνο για να καθίσετε ήσυχα και να απορροφήσετε και να εκτιμήσετε πραγματικά τα χρώματα, την ομορφιά και το νέο ξεκίνημα της ημέρας ή το απαλό τέλος της ημέρας, αναμφίβολα θα σας βοηθήσει να επιβραδύνετε τον ρυθμό σας και να καθορίσετε τις προθέσεις σας.

3. Μιλήστε με τους ανθρώπους που συναντάτε εκεί. Οι άνθρωποι που συναντάμε αποτελούν την πλούσια ταπετσαρία των ταξιδιών μας και μένουν στις αναμνήσεις μας (και συχνά και στη ζωή μας) πολύ μετά το τέλος των διακοπών.  Αναζητήστε αυτές τις ιστορίες και ακούστε τες με την καρδιά σας.

4. Μετρήστε αναμνήσεις, όχι θερμίδες. Παραγγείλτε ένα μπουκάλι κρασί και να θυμάστε, οι θερμίδες δεν μετράνε όταν είστε διακοπές. Τα γεύματα προορίζονται για να τα απολαύσετε. Απολαύστε τα γεύματά σας χωρίς βιασύνη. Είτε πρόκειται για οικογενειακή γιορτή είτε γευματίζετε ευχάριστα μόνοι σας, πρέπει να πείτε κάτι για να επιβραδύνετε, να απολαύσετε τις γεύσεις και να απολαύσετε το τοπίο. Και αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πιάτο που δεν αντέχετε να αποχωριστείτε, οι σεφ μας είναι περισσότερο από πρόθυμοι να μοιραστούν τις όχι και τόσο μυστικές συνταγές τους με άλλους καλοφαγάδες, ώστε να αναδημιουργήσουν τις γεύσεις και τις αναμνήσεις, μόλις επιστρέψουν στο σπίτι .

5. Κοιμήσου με ηρεμία. Φανταστείτε να επαναφορτίζαμε τον εαυτό μας όσο επαναφορτίζουμε τις συσκευές μας. Η ξεκούραση είναι εξίσου μέρος του ταξιδιού, επομένως δώστε προτεραιότητα στον καλό ύπνο και επαναφορτίστε αυτές τις μπαταρίες. Ας το παραδεχτούμε, τα κρεβάτια στις διακοπές είναι σχεδόν πάντα πιο άνετα και πολυτελή από τα κρεβάτια στο σπίτι, οπότε περάστε νωρίς το βράδυ ή κάντε μερικές ύπουλες απογευματινές σιέστες. Ο μελλοντικός σας εαυτός μετά τις διακοπές θα χαρεί που το κάνατε.

6. Πάρτε μια μέρα σπα. Εάν η μέρα στην πισίνα ή η απογευματινή σιέστα δεν είναι αυτό που θα σας ξεκουράσει, κάντε κράτηση για μια περιποίηση σπα που σας αξίζει. Από ιδιωτικά μασάζ στο δωμάτιο, αφρόλουτρα με ροδοπέταλα και καταπραϋντικές τοπικές θεραπείες, μέχρι παγκοσμίου φήμης αστικά σπα, αρωματικές τελετές τσαγιού και λουτρά με ζεστές πέτρες, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να χαλαρώσετε το μυαλό, το σώμα και την ψυχή με τρόπο που αποτίει φόρο τιμής στο προορισμό στον οποίο βρίσκεστε.

7. Δοκιμάστε κάτι νέο. Αυτή μπορεί να είναι η μόνη φορά που θα επισκεφτείτε ποτέ αυτόν τον συγκεκριμένο προορισμό, οπότε μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Θα μπορούσε να είναι η μόνη σου ευκαιρία. Κάντε κράτηση για την πτήση με αερόστατο, σκαρφαλώστε σε αυτόν τον αμμόλοφο, δοκιμάστε αυτήν την τοπική λιχουδιά, μάθετε μια νέα δεξιότητα, ανεβείτε σε αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο. Τα ταξίδια αφορούν εξίσου τη χαλάρωση σε πολυτελείς ανέσεις πλασμάτων, όσο και την έξοδο από τη ζώνη άνεσής σας.

8. Απόλαυσε το ταξίδι!  Τέλος, αφήστε όλες τις προσδοκίες και ακολουθήστε τη ροή. Μπορεί να συναντήσετε κακές καιρικές συνθήκες, μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια, καθυστερημένη πτήση ή άστοχη τοποθέτηση αποσκευών, αλλά μην αφήσετε μικρές αναποδιές να σας ανατρέψουν. Μια δόση υπομονής και μια καλή αίσθηση του χιούμορ βοηθούν πολύ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ