Ο Τσαβούσογλου απειλεί ξανά: Δεν μπορούμε να περιοριστούμε στα σύνορά μας


Την Ελλάδα επανέφερε στο «μενού» της ρητορικής του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιχειρώντας να δικαιολογήσει την άρνηση της Άγκυρας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, μάλιστα, μιλώντας σε συνεδρίαση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος Ερντογάν, φρόντισε να επαναφέρει στην ατζέντα τον μεγαλοϊδεατισμό της Άγκυρας χρησιμοποιώντας τη φράση «η χώρα μας δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της» γιατί «υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε ονομαστικά στην Ελλάδα και για να δικαιολογήσει το «μπλόκο» σε Φινλανδία και Σουηδία με αφορμή τη στάση που κράτησε η χώρας στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στη βορειοατλαντική συμμαχία.

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Ποή ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Περισσότερα σε λιγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ