Νέα Υόρκη Mount Sinai Health: Ο πρώτος διπλός λήπτης μεταμόσχευσης πνευμόνων


 Νέα Υόρκη Mount Sinai Health: Ο πρωταθλητής του «Iron Chef», ήρωας του Ground Zero είναι ο πρώτος διπλός λήπτης μεταμόσχευσης πνευμόνων στο Mount Sinai Health Ο νικητής Sous Chef υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ορόσημο λόγω πνευμονικής νόσου που σχετίζεται με την 11η Σεπτεμβρίου, δήλωσε το νοσοκομείο

Η πρώτη διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα στο Mount Sinai Health System στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον νικητή της Iron Chef America, James Kelly.

Ο Kelly εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της τέταρτης σεζόν του δημοφιλούς σόου φαγητού όπου βοήθησε τον αδερφό του, σεφ Peter Kelly, να κερδίσει τον βασιλιά της μαγειρικής Bobby Flay.

O Kelly είναι ευγνώμων που είναι μέλος μιας άλλης νικήτριας ομάδας – της νέας ομάδας μεταμόσχευσης πνευμόνων του Mount Sinai που βοήθησε το σύστημα υγείας της Νέας Υόρκης να φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο.

Η χειρουργική επέμβαση έγινε τον περασμένο Μάρτιο και ο Kelly, ο οποίος είναι ένας 58χρονος επαγγελματίας σεφ από το Whitestone της Νέας Υόρκης, είπε στο Fox News: «Έλαβα τη διπλή μου μεταμόσχευση πνεύμονα στις 3 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Δεν θα το ξέρατε ποτέ αν με βλέπατε ή μου μιλούσατε.

Δεν αισθάνομαι καν ότι έκανα μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση.

Το οφείλω στον γιατρό Seethamraju.”

Ο Kelly διαγνώστηκε με εμφύσημα και πνευμονική νόσο λόγω μιας πάθησης που ονομάζεται πυριτίαση.

Σύμφωνα με τον Kelly και τον γιατρό του, η πνευμονική νόσος του Kelly σχετιζόταν με την έκθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, όταν προσφέρθηκε εθελοντικά να μοιράσει γεύματα στο Ground Zero στους πρώτους που ανταποκρίθηκαν τις ημέρες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Kelly είπε στο Fox News, “έκανα ό,τι μπορούσα τις πρώτες μέρες μετά την πτώση των πύργων.

Όπως τόσοι πολλοί, επέστρεψα στη δουλειά σκεπτόμενος πόσο ευλογημένος ήμουν που μπορούσα να βοηθήσω με κάποιο μικρό τρόπο.”

Το 2004, ο Kelly είπε στο Fox News ότι έκανε βιοψία σε λεμφαδένες στο στήθος που αποκάλυψε την έκθεση σε μέταλλα που απέδωσε στη σκόνη που τον περιβάλλει στο Ground Zero.

Ο Kelly νοσηλεύτηκε πολλές φορές με πνευμονικές λοιμώξεις και στις 4 Μαΐου 2019, του είπαν ότι χρειαζόταν διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα.

Τότε ήταν που η Kelly έψαξε και βρήκε τον Dr. Scott Scheinin, MD, FACS, και τον Dr Harish Seethamraju, MD.

Σε μια συνέντευξη που καταγράφηκε λίγο πριν την εγχείρησή του στο Mount Sinai, η οποία δόθηκε στο Fox News, ο Kelly περιέγραψε πως περίμενε να χτυπήσει το τηλέφωνο, ελπίζοντας σε έναν δότη πνεύμονα. Αυτή η κλήση ήρθε τον περασμένο χειμώνα.

«Πήγαμε για ύπνο και στη 1 η ώρα το πρωί χτύπησε το τηλέφωνο», θυμάται ο Kelly κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και πρόσθεσε, «η γυναίκα μου είπε ότι αυτό ήταν το τηλεφώνημα. Είπα ότι είμαι έτοιμος να φύγουμε».

Ο Scheinin, ο οποίος είναι ο Διευθυντής Μεταμοσχεύσεων Πνευμόνων στο Σύστημα Υγείας Mount Sinai, είπε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι ο Kelly είχε εμφύσημα με «ένα στοιχείο πυριτίωσης, το οποίο είναι μια φλεγμονώδης απόκριση στον πνεύμονα συνήθως σε σωματίδια σκόνης και τέτοια πράγματα , άρα ταιριάζει με την έκθεση που είχε κατά την 11η Σεπτεμβρίου».

Ο Scheinin βοήθησε στην έναρξη του νέου Προγράμματος Πνευμονικής Ανεπάρκειας και Μεταμόσχευσης του Mount Sinai και ηγήθηκε της χειρουργικής ομάδας που συμμετείχε στη χειρουργική επέμβαση του Kelly, η οποία περιελάμβανε τον πνευμονολόγο μεταμοσχεύσεων, Dr Harish Seethamraju. Από τη χειρουργική επέμβαση ορόσημο του Μαρτίου, η ομάδα έχει κάνει πάνω από μισή ντουζίνα διπλές μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο Fox News.

Ο Scheinin όχι μόνο έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από χίλιες μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, αλλά είναι επίσης ένας από τους λίγους χειρουργούς στον κόσμο που είναι αφοσιωμένοι στην πραγματοποίηση μεταμοσχεύσεων πνεύμονα χωρίς μεταγγίσεις αίματος, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς υγείας μπορεί να ενισχύσει την ταχύτερη ανάρρωση και να μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού των πνευμόνων, λοίμωξης, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού μετά την επέμβαση.

Είπε στη συνέντευξη ότι η πραγματοποίηση της πρώτης διπλής μεταμόσχευσης πνεύμονα στο Mount Sinai και η παροχή βοήθειας στο νέο πρόγραμμα μεταμόσχευσης πνευμόνων του νοσοκομείου είναι μια νέα εποχή για το σύστημα υγείας. «Όλη η ομάδα μας είναι έτοιμη και είμαστε ενθουσιασμένοι και είμαστε χαρούμενοι που ξεκινήσαμε», είπε στη συνέντευξη. Ο Kelly είναι ενθουσιασμένος για τη νέα του ζωή και είπε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι «ήταν πολύς καιρός».

Ο Kelly ήταν γεμάτος ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που έλαβε από την οικογένειά του, τους γιατρούς και το προσωπικό.

«Είναι ταπεινωτικό, ταπεινό, ταπεινό», είπε ο Kelly στην προεγχειρητική συνέντευξη που έλαβε το Fox News. “Το να σκέφτεσαι ότι κάποιος, το τελευταίο πράγμα που θέλει να κάνει πριν φύγει, είναι να μεταδώσει τη ζωή σε κάποιον άλλο – το να σκέφτεσαι κάποιον άλλο είναι… Δεν μπορούσα να βρω τις λέξεις για αυτό. Είναι τρομερό, με αφήνει άφωνο”. , είπε ο Kelly σε εκείνη τη συνέντευξη.

Καθώς ο νικητής του Iron Chef συνεχίζει να αναρρώνει, είπε στο Fox News ότι είναι ευγνώμων τους τελευταίους τρεις μήνες που έβλεπε τον γιο του να λαμβάνει τη δεύτερη μαύρη ζώνη του, δίδαξε στον γιο του πώς να οδηγεί, τον οδήγησε στον χορό του και την επόμενη εβδομάδα θα παρακολουθήει τον γιο του να αποφοιτά από το γυμνάσιο.

Ο σεφ που ευχαρίστησε ευγενικά την ομάδα του στο Mount Sinai είπε ότι σχεδίαζε να κάνει και πάλι οφέλη και είπε στην προεγχειρητική συνέντευξη, “σου δίνει ένα καλό συναίσθημα. Υποθέτω ότι σαν δωρεά οργάνων σου δίνει ένα τελευταίο καλό συναίσθημα ακόμη κι αν το κάνεις”

Δεν ξέρω ποιος θα το παραλάβει, οπότε μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι όμορφο πράγμα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ