Μακάο Covid: 3ος γύρος υποχρεωτικών δοκιμών για κορωνοϊό καθώς τα κρούσματα αυξάνονται


Το Μακάο ξεκίνησε έναν τρίτο γύρο υποχρεωτικών τεστ για COVID-19 για τους περισσότερους από 600.000 κατοίκους του σήμερα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση των μολύνσεων στον μεγαλύτερο κόμβο τζόγου στον κόσμο. Οι αρχές στο Μακάο έχουν κλειδώσει πολλά κτίρια και έχουν θέσει περισσότερους από 5.000 ανθρώπους σε καραντίνα τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της πόλης. Οι υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι 38 νέα κρούσματα COVID καταγράφηκαν την Κυριακή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 299 στο τελευταίο ξέσπασμα. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο γύροι τεστ COVID στο Μακάο. Ο τελευταίος γύρος αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Οι αρχές ζήτησαν από τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο με το μεγαλύτερο μέρος της πόλης ουσιαστικά κλειστό, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ, των κομμωτηρίων και των υπαίθριων πάρκων. Επιτρέπεται μόνο σε πακέτο από τις εγκαταστάσεις εστίασης. Διαβάστε περισσότερα Τα καζίνο, αν και ως επί το πλείστον ερημωμένα, επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά, είπε η κυβέρνηση της πόλης, σε μια κίνηση για την προστασία των τοπικών θέσεων εργασίας. Τα αυστηρά μέτρα έρχονται αφότου η κινεζική ειδική διοικητική περιοχή ήταν σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένη από την COVID από το ξέσπασμα της επιδημίας τον Οκτώβριο του 2021. Προηγουμένως δεν είχε να αντιμετωπίσει την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron. Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό.

Τα κρούσματα του Μακάο εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερα από τις καθημερινές μολύνσεις σε άλλα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του γειτονικού Χονγκ Κονγκ όπου τα κρούσματα έχουν εκτιναχθεί κοντά στα 2.000 την ημέρα αυτόν τον μήνα. Το ξέσπασμα του Χονγκ Κονγκ φέτος είχε περισσότερες από 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένες λοιμώξεις και περισσότερους από 9.000 θανάτους, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι εκεί προσπαθούν να χαλαρώσουν ορισμένους περιορισμούς. Το Μακάο έχει μόνο ένα δημόσιο νοσοκομείο με τις υπηρεσίες του να εκτείνονται ήδη σε καθημερινή βάση. Το γρήγορο σχέδιο της περιοχής να δοκιμάσει τον πληθυσμό της έρχεται καθώς διατηρεί ανοιχτά τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, με πολλούς κατοίκους να ζουν και να εργάζονται στη γειτονική πόλη Zhuhai.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ