Έλον Μασκ: Μπαράζ απολύσεων, οργή και μηνύσεις στην Tesla – «Μιλάμε για γροθιά στο στομάχι»


Ο κολοσσός Tesla του Έλον Μασκ φέρεται να απολύει νέους εργαζομένους, ενώ αποσύρει τις προσφορές εργασίας, με τον μεγιστάνα να προχωράει στις περικοπές που είχε εξαγγείλει και τους εργαζόμενους να εκφράζουν την οργή τους

Οι περικοπές για τις οποίες είχε προειδοποιήσει ο Έλον Μασκ στις αρχές Ιουνίου φέρεται να εφαρμόζονται στην Tesla, με τους υπαλλήλους που άρχισαν να εργάζονται μόλις πριν από εβδομάδες ή μήνες να απολύονται και τις προσφορές εργασίας να αποσύρονται.

Ορισμένα άτομα που επηρεάστηκαν έκαναν πρόσφατα δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αυτό που αποκαλούν χαμένες θέσεις εργασίας και ακυρωμένες προσφορές. Διευθυντικό στέλεχος που ξεκίνησε στην εταιρεία φέτος και μόλις απολύθηκε είπε στο Business Insider ότι θεωρούσε πως η θέση του ήταν ασφαλής.

Η Tesla είπε ότι οι απολύσεις, οι οποίες φέρεται να ανέρχονται σε εκατοντάδες, βασίστηκαν σε κριτικές απόδοσης, «αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, κατά τη γνώμη μου, επειδή ήμουν στην Tesla μόνο για λίγους μήνες και δεν είχα ακόμη ορίσει στόχους απόδοσης», είπε στο Insider ο υπάλληλος, ο οποίος δεν κατονομάστηκε.

Η εταιρεία αρνήθηκε να του πει ποιες μετρήσεις χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη της απόφασης, είπε, προσθέτοντας ότι «βασικά» αναγκάστηκε να δεχτεί ένα πακέτο απόλυσης επειδή απείλησε να τερματίσει την ιατρική του ασφάλιση εάν δεν το έκανε, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Iain Abshier, του οποίου προφίλ στο LinkedIn λέει ότι ξεκίνησε να εργάζεται ως υπεύθυνος προσλήψεων στην Tesla αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε απολυθεί «μετά από μόλις δύο εβδομάδες εργασίας».

«Διάβολε, μίλαμε για μια γροθιά στο στομάχι», έγραψε, προσθέτοντας ότι η απόλυση τον έκανε να καταλάβει ότι η στρατολόγηση δεν ήταν το πάθος του. Αντίθετα, άνοιξε μια μικρή επιχείρηση και αποφάσισε να ακολουθήσει εκπαίδευση για να γίνει επαγγελματίας πυροσβέστης, «κάτι που ονειρευόμουν όλη μου τη ζωή, αλλά ήμουν πολύ δειλός για να ακολουθήσω ενώ είχα μια γόνιμη καριέρα».

Ο Robert Belovodskij, του οποίου το προφίλ στο LinkedIn λέει ότι έκανε πρακτική άσκηση στην Tesla πέρυσι, έγραψε στο LinkedIn την περασμένη εβδομάδα ότι η προσφορά που δέχθηκε να επιστρέψει στην εταιρεία με πλήρη απασχόληση είχε ακυρωθεί. Αποφοίτησε από το κολέγιο τον Μάιο και επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου.

Δύο πρώην υπάλληλοι της Tesla μήνυσαν την εταιρεία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ισχυριζόμενοι ότι η εταιρεία είχε παραβιάσει τον ομοσπονδιακό νόμο απολύοντας εκατοντάδες υπαλλήλους σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανέφερε προηγουμένως το Insider.

Τα νέα εργοστάσια αυτοκινήτων της Tesla στο Βερολίνο και στο Τέξας «χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια», καθώς πασχίζουν να αυξήσουν την παραγωγή λόγω της έλλειψης μπαταριών και των προβλημάτων στα λιμάνια της Κίνας, δήλωσε πρόσφατα ο Έλον Μασκ

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ένας απόλυτος εφιάλτης με τις διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα, τη μία μετά την άλλη, και δεν έχουμε ξεφύγει ακόμα», είπε ο Μασκ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Η ανησυχία μας είναι πώς μπορούμε να αφήσουμε τα εργοστάσια ανοιχτά για να μπορούμε να πληρώνουμε κόσμο και να μην χρεοκοπήσουμε; Τα lockdown της COVID-19 στην Κίνα ήταν πολύ, πολύ δύσκολα, τουλάχιστον».

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Μασκ έστειλε εσωτερικά email προειδοποιώντας για απολύσεις μισθωτών, λέγοντας ότι είχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία, ανέφερε το Bloomberg.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ